Картофите са любима гарнитура на малки и големи. Те могат да бъдат поднесени с всевъзможни ястия, като ще ги направят по-хранителни и вкусни.
Най-често картофите се поднасят с различни видове месо. Класиката е пиле с картофи , но с картофи вървят също така и останалите видове меса.
С печено месо картофите могат да поемат соса му и да станат още по-вкусни. Картофите са много подходящи за гарнитура за различни видове риба.
Когато се поднасят с риба, картофите е добре да бъдат сварени, задушени или сотирани, но не и овкусявани допълнително със сосове и подправки.
Картофите са много вкусни в съчетание с различни видове морски дарове. В този случай също е добре картофките да са сварени или сготвени на пара.
Задушените картофи идеално се съчетават с пържена риба, те обогатяват вкуса й и я правят по-хранителна. Печените картофи са подходящи като гарнитура на печено телешко месо със сос, като поемат голяма част от соса и децата обичат да ги мачкат на пюре.
Сварените картофи се съчетават много добре с ястия от яйца. Сварените яйца, смесени със сварени картофи, се превръщат във вкусна салата, която е и много хранителна. По желание тя може да се допълни с лук, маслини, кисели краставички и други добавки по вкус.
Картофеното пюре е подходящо за съчетание с всички видове ястия, в които има сос. Картофеното пюре поема част от соса и превръща ястието в истинска фантазия.
Картофеното пюре е перфектно като допълнение на винения кебап, пилешката каша, различните видове месо със сос, както и за допълнение на вегетариански ястия със сос.
Картофените дукеси, кнедли и картофени топчета са подходящи за гарнитура на задушени зеленчуци, различни видове пържено месо или риба. Достатъчно е да поднесете една купа картофени дукеси заедно с купа с пържени крилца или печени пилешки бутчета и ще зарадвате гостите си независимо от възрастта им.
Коментари