Да си направим конфитюр без захар
Napravite džem bez šećeraГотовим джем без сахара
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Да си направим конфитюр без захар

Да си направим конфитюр без захар

Да си направим конфитюр без захар
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Сладкото или конфитюрът могат да бъдат направени от най-различни плодове, както и да бъдат приготвени по ваш избор – със бяла или кафява захар, дори с подсладители, може също да си ги направите и без никакви подсладители.

Вкусът им е също толкова добър, както при другите сладка, но просто е доста по-здравословно. Ако сте решили, че не желаете да си го приготвяте у дома, може да се доверите на онези, които продават в магазините, но в тях в никакъв случай няма да откриете същото количество плодове, както в домашното.

Най-добре отделете малко време, купете си необходимите плодове и направете няколко бурканчета конфитюр – с него можете да си приготвите сладкиши, може да похапвате от него, става супер и смесено с кисело мляко. Домашното производство никога не може да бъде сравнено с продукт от магазин.

За да стане вкусен конфитюрът, трябва да изберете много сладки плодове – липсата на захар ще се усеща каквито и да са те, но ако не са достатъчно узрели и сладки, ще бъде прекалено кисел и няма да е подходящ за директна консумация. Освен това, когато избирате плодове за конфитюр гледайте те да не са наранени или да имат някакви петна.

Конфитюр от джанки без захар

Необходимите продукти: джанки, бурканчетата, където ще съхранявате сладкото и вода.

А ето как да си го приготвите:

Измивате джанките хубаво и ги разрязвате на две, след което трябва да премахнете костилката. Когато сте почистили всички джанки ги слагате в дълбок съд с вода – да покрият плода. Включвате котлона и оставяте да заври. Следващата стъпка е да намалите котлона и да оставите плодовете да се сгъстят достатъчно – най-добре това да се случва на бавен огън.

След като вече е достатъчно гъста сместа от джанките, започнете да пълните бурканчетата с горещата смес. Затворете ги и ги оставете с капачките надолу да се охладят на по-тъмно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest