Причина за подуване на корема е натрупването на газове в червата, което се получава вследствие на ферментацията на определени продукти.
Пърженото, бобовите култури, алкохолът и газираните напитки са едни от най-големите виновници за подуването на корема. Съществуват продукти, които не причиняват подуване на корема.
Те дори предпазват от подуване, тъй като съдържат полезни вещества, които влияят добре на микрофлората на стомаха. Това са аспержи, овесени ядки и папая, които могат да се добавят към всяко хранене.
Друг продукт, който не предизвиква подуване на корема, са младите моркови. Те действат добре на храносмилателната система.
Кайсиите се усвояват добре от храносмилателната система и не предизвикват подуване на корема. Същото действие имат и патладжаните.
Сухарите лесно се усвояват и не предизвикват подуване на стомаха, както и орехите. Мангото, което съдържа 60 калории на 100 грама, е помощник в борбат асрещу килограмите и не подува корема.
Артишокът, който е богат на калий, е едно от най-добрите диуретични средства в природата. С артишока не трябва да се прекалява, защото прекомерната му консумация може да предизвика болки в стомаха.
Ананас е перфектен помощник в борбата с килограмите. Бадемите не предизвикват подуване на стомаха, а в същото време действат засищащо.
Вкусните круши подобряват храносмилането, както и киселото мляко. Йогуртът с плодове също действа добре на храносмилателната система.
Кленов сироп също действа добре на стомаха. Той се усвоява по-добре от меда и захарта. Оризът също действа добре на храносмилателната система.
Такова действие има и пилешкото бяло месо без кожа. Тиквата предпазва от подуване на стомаха, тъй като добре се усвоява от организма.
За разлика от зрелия фасул, който действа подуващо на корема, младият зелен фасул, който все още няма конци, е полезен за храносмилането и не подува корема. Друг продукт, който не подува корема, са дюлите, а също така и динята, но трябва да се консумира без семки.
Коментари