gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Здравословни съвети за деца

Здравословни съвети за деца

AdminAdmin
Дарт Вейдър
95043k
Хранене на детето

Здравословните навици винаги се влагат в детето още от най-ранна възраст. Да се научи детето на здравословно хранене е едно от първите неща, на които се стремят родителите да научат отрочето си. Добрите навици, наследени от ранна възраст допринасят за цялостното развитие на детето и го превръщат в отговорна личност.

Необходимо е децата да бъдат нежно научени на здравословните навици, като им предоставяте време и грижи, за да разберат важността на задачата Ви. Това тук са основни съвети, свързани със здравето на децата. По този начин те ще могат да се грижат за себе си и в напреднала възраст.

Здравословни съвети за деца

Научете детето си на важността от здравословния режим. Денят винаги трябва да започва с добра закуска и е добре да запознаете детето си с това. Можете да направите таблица с различни рецепти за закуска и да му обясните коихрани за какво са полезни.

Плодове и зелените зеленчуци са много важни за здравословния хранителен режим. Детето Ви трябва да знае защо те са с предимство пред пакетираните храни. Важно е да включите пресен плод по време на закуска или да оставите по един в кутията с обяда. Направете нещата по-интересни и пригответе пресен плодов сок или даже плодова салата, за да разчупите разнообразието.

Децата често не осъзнават многото неща, които са полезни за израстването им. Като родители, Вие трябва да се уверите, че детето Ви има достатъчно вода и приема достатъчно течности през деня. Те трябва да включват и прясно изцедени сокове, които можете да сложите в училищната му чанта.

Нездравословно хранене на деца

Научете децата си на някои основни упражнения, които можете да направите и вкъщи. Такива може да са разходката или плуването, които ще им помогнат да ги овладеят и да ги практикуват всекидневно. Като израснат тези навици ще са част от рутинния им живот.

Децата трябва да са информирани и за хигиенните навици. От ранна възраст трябва да знаят за важността на миенето на ръцете преди и след ядене, а за да научите по-малките можете да използвате песничка. Веднъж разбрали ползата от личната хигиена, тя веднага ще се превърне в ежедневие.

Грижата за зъбите също трябва да е от рано. Миенето им по два пъти дневно е задължително, за да могат зъбите да изглеждат чисти и здрави. Ако се наложи можете да обещаете на отрочето си, че ще прочетете вечерната приказка два пъти ако отиде и си измие зъбите. Направете нещата така че да изглеждат приятни, а не като форма на наказание.

Когато детето поотрасне можете да му помогнете да си направи таблица на храните, които да избягва. За него е важно да знае, че храните, които имат много захар трябва да не се ядат толкова често. Избягвайте да сте прекалено строги, ако детето Ви иска да яде пържени картофи или сладолед - просто го научете да подхожда разумно и да си ги позволява само от време на времe.

Семейство в кухнята

Ако всекидневната храна не включва достатъчно количество витамини, детето ще трябва да си ги набавя. Проведете разговор с лекаря му каква точно доза трябва да бъде набавена. Има много витаминни таблетки, които са опаковани в атрактивни кутии и в крайна сметка децата си мислят, че ядат сладки, а не лекарства. Има и алтернативни начини да включите хранителни елементи, богати на витамини, но докторът ще е най-добрият съветник при изготвяне на режима.

Родителите трябва да са убедени, че децата им имат достатъчно сън. Нужен е баланс на дейности и игри. Понякога на децата им трябва много време да заспят и можете да им прочетете приказка за лека нощ или просто гальовно да им поговорите. Това ще помогне на детето Ви да заспи естествено и да бъде активно на следващия ден.

Децата се нуждаят от много любов и грижи от най-ранно детство. Наред с голямата любов, тези съвети ще помогнат на отрочето Ви да изглежда здраво и усмихнато през целия ден!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest