Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вкусни рецепти с риба тон

Вкусни рецепти с риба тон

Салата с риба тон
Уред за почистване на микровълнови фурни
Практичен аксесоар за вашия дом:
Уред за почистване на микровълнови фурни
20.00 лв.

Две от рецептите, които сме подбрали, са за салата, а третата е за основно. За първата салата са ви нужни следните продукти:

Салата с риба тон с червен лук и домати

Необходими продукти: ½ кг домати, 200 г риба тон от консерва, 1 глава червен лук, 220 г зелен фасул, 1 червена чушка, няколко листа от зелена салата, 3 яйца, 10 маслини, магданоз, ½ краставица.

За соса: 1 с.л. зехтин, 1 ч.л. течен мед, 1 с.л. бял винен оцет, 1 скилидка чесън, ½ ч.л. горчица, сол и смлян черен пипер.

Начин на приготвяне: сварявате и отцеждате зеления фасул. Нарежете доматите на парчета и ги сложете в купа. Към тях добавете рибата тон, която сте отцедили и сте разделили на късчета.

Риба тон с боб

Добавете накълцан на ситно магданоз, в купата сложете още краставицата нарязана на парчета и лука на шайби. Сложете боба, чушката и зелената салата, които сте нарязали на удобни за ядене парчета.

Скилидката чесън пасирайте и разбъркайте с останалите продукти за соса. Залейте салатата със соса и сервирайте в отделни чинии, като отгоре сложете няколко парченца от яйцата, които сте сварили предварително. Добавете няколко маслини.

Салата от риба тон с бял боб

Необходими продукти: 800 г дребен бял боб от консерва, 2 стръка зелен лук, 2 домата, 200 г риба тон от консерва, магданоз.

За соса: 2 с.л. зехтин, 2 с.л. лимонов сок, 2 с.л. течен мед, скилидка чесън

Печени макарони с туна

Начин на приготвяне: нарежете лука и го сложете в купа заедно с отцедения боб. Добавете доматите, които нарязвате първо на половина и после на тънки резени.

Сложете отцедената риба тон, която сте разделили на парчета. В купичка смесете продуктите за соса – чесънът се пасира. Разбъркайте добре соса и залейте салатата. Отгоре поръсете със сос и сервирайте.

Основното е със спагети – сложете около 200 г спагети да се сварят. В подходящ съд сложете глава лук, която сте нарязали на ситно, към нея добавете и 2 скилидки чесън, също нарязани на ситно. Запържете ги за няколко минути и след като променят цвета си, отдръпнете от котлона.

В отделен съд разбийте пет яйца и добавете към тях консерва риба тон, която сте отцедили. Сложете и спагетите – вече сварени и също отцедени от водата. Разбъркайте внимателно и добавете лука и чесъна.

Подправете всичко това с малко сол, черен пипер, добавете няколко щипки риган. Разбъркайте внимателно и изсипете в тавичка, която сте намазали с мазнина. Отгоре посипете обилно със сирене Чедър. Печете, до готовност и после сервирате на парчета със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest