Апетитни плънки за канелони
Appetizing Fillings for Cannelloni
gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Апетитни плънки за канелони

Апетитни плънки за канелони

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Канелони
Метален сушилник за съдове на два етажа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Метален сушилник за съдове на два етажа
59.00 лв.
Виж ››

Канелоните приличат на много големи макарони и много хора избягват да ги купуват, защото мислят, че приготвянето им е сложно. Това не е така – канелоните в повечето случаи не се варят предварително, а направо се пълнят с плънка и се пекат.

Те се пълнят с различни видове плънка и са добра алтернатива на лазанята. Една от тънкостите при приготвяне на канелони е че плънката трябва да е изстинала или леко топла, когато с нея се пълнят тестените тръбички.

За да приготвите канелони с месо, са ви необходими 400 грама телешка кайма, 150 грама канелони, 1 глава лук, 2 супени лъжици зехтин, 200 милилитра доматен сок, 100 грама пармезан, 3 скилидки чесън, сол и млян черен пипер, 1 литър прясно мляко, 50 грама масло, 3 супени лъжици брашно.

Начин на приготвяне: Лукът и чесънът се режат на ситно и се пържат до прозрачно в зехтина. Добавя се каймата и се пържи при разбъркване 7 минути. Добавя се доматеният сок и се задушава 10 минути под капак. Капакът се сваля сосът ври още 10 минути. Добавя се сол и черен пипер. Плънката се охлажда и с нея се пълнят канелоните.

Канелони със сметана

Приготвя се сос бешамел, като брашното се запържва в маслото и се добавя прясно мляко при непрекъснато бъркане до сгъстяване на соса. Пармезанът се настъргва. Половината от соса бешамел се излива в тавичка с високи стени. Редят се канелоните, пълни с кайма и се заливат с останалия сос. Поръсват се с пармезан и се пекат на 180 градуса в продължение на половин час.

Плънката за канелони със сьомга също е много вкусна. За нея са необходими 500 грама филе от сьомга, 3 яйца, 50 милилитра бяло сухо вино, 100 грама масло, сокът на половин лимон, 100 грама сметана, 50 грама настърган пармезан, сол.

Начин на приготвяне: Филето от сьомга се нарязва на парчета и всяко парче се слага в канелона. Всички канелони се нареждат в намазана с масло тавичка. Жълтъците се бият на водна баня с виното и постепенно се добавя разтопеното масло. Сваля се от огъня, посолява се, добавя се лимоновият сок и разбитата сметана. С този сос се заливат канелоните, поръсват се с пармезан и се пекат 15 минути на 220 градуса.

Можете да изненадате близките и приятелите си с канелони със сладка плънка. Необходими са 14 канелони, 250 грама крема сирене, 3 чаши орехови ядки, 1 ябълка, 1 ванилия, 2 чаени лъжички канела, 2 яйца, 120 грама захар, 100 грама марципан, 300 милилитра прясно мляко.

Начин на приготвяне: Ябълката се обелва и се настъргва, орехите се нарязват на едро. Смесват се орехите, ябълката, половината захар, крема сиренето, 1 яйце, ванилията и канелата. Разбърква се добре. С тази смес се пълнят канелоните. Отделно се смесват другото яйце, млякото, останалата захар и настърганият марципан.

Канелоните се редят в тавичка, намазана с мазнина, и се поливат с млечната смес. Пекат се 30 минути на 190 градуса, покрити с фолио. След това фолиото се маха и се пекат още 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest