Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тези подправки не трябва да попадат в едно и също ястие

Тези подправки не трябва да попадат в едно и също ястие

10 от 11 Снимки

10. Дафинов лист


Дафиновият лист е една от най-важните подправки за кебапите. Употребява се и за мариноване и консервиране и за разлика от повечето подправки се слага в самото начало на готвенето;

За всяка добра домакиня е добре да знае какви подправки на какви продукти пасват. Въпреки че всеки човек има индивидуален вкус, повечето подправки се използват за определен вид продукти, а също така има и подправки, които не бива да попадат заедно в едно и също ястие, защото или ароматите им се бият, или просто се обезличават.

Така че не експериментирайте, като добавите бахар в пилешкото или пък риган в свинското. Дафиновият лист е подправка с доста силен вкус, която не бива да остава в ястието, след като е сготвено. А защо пък да не добавите щипка черен пипер във вашите шоколадови бисквити?

Горе може да разгледате галерията на най-използваните в българската кухня подправки и към какво да ги добавяте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати