Вегетарианска мусака
Необходими продукти: 4 големи сварени и нарязани на кубчета картофа, 2 моркова, 1 глава кромид лук, 500 г грах от консерва, 150 г зрял боб от консерва, резен целина, 1 к.ч. ориз, 40 г масло, 4 с. л. олио, 2 яйца, 2 водни чаши прясно мляко, сол, черен пипер и магданоз на вкус.
Начин на приготвяне: Нарязаните на дребно моркови, целина, лук и предварително измитият ориз се задушават. Към тях се добавят картофите, грахът и зеленият фасул. Ако е необходимо се сипва малко вода. След като всички продукти са готови се добавя сол и черен пипер на вкус. Всичко се изсипва в подходяща тава и се залива с разбитите с млякото яйца. Запича се в силна фурна и накрая се поръсва с магданоза.