gotvach.bg»Статии»Диети»Диета с жито

Диета с жито

Житна диета

Сега е времето да пречистите организма си от тлъстите храни, да свалите излишните килограми и да имате перфектна форма. Вече има всякакви разновидности на диети за отслабване, така че всяка жена може да прецени за себе си кое действа най-добре на нейния организъм.

Днес ще ви запознаем с житната диета, която е известна с многобройните си почитатели и безотказния ефект.

Сред основните правила на диетата е и тривиалното условие да не се яде след 18 часа. Както предполага и името на режима, основната храна, която се консумира по време на поста, е жито.

Житният режим е препоръчван от Учителя Петър Дънов като диета за физическо и духовно пречистване и обновяване на организма. Самият той смята житото за възможно най-здравословната храна на земята (преди да бъде обработено и смляно на брашно, защото тогава се губят голяма част от хранителните му вещества).

Диета с жито

На ден ви се полагат по 100 грама жито, до 3 ябълки (за сърцето), до 9 ореха (за мозъка) и по 3 лъжици мед (за кръвта). Пшеницата се приготвя от вечерта, като разрешеното количество се поставя в термос и се залива с вряла вода.

На сутринта т. нар. житен чай се изпива с мед и лимон поне един час преди ядене. И така може да се продължи 40 дни. Иначе житото се консумира сутрин, обед и вечер на равни части само девет дни. То може да е леко подварено, а не само запарено, както и овкусено с настърганите ябълки, меда и орехите.

По време на диетата се пие много вода, препоръчително е да е преварена. Всякакви други храни и напитки се изключват, а цигарите, алкохолът и кафето са абсолютно забранени.

Ангелска супа
Снимка: Зорица

На десетия ден се отпоства, като към житото на обяд и на вечеря се прибавя т.нар. ангелска супа (цели обелени картофи, магданоз, лимон, вода, малко сол ). Важно условие е да дъвчете 99 пъти. Звучи разточително, но е факт, че ще изпитате чувство на ситост още на третата хапка. В дните след края на режима не бива да се преяжда.

За да се настроите на вълна диета и да захраните организма след житеното пречистване, може да използвате възможностите на лунния режим, който ще ви помогне да задържите свалените килограми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest