През последните години все повече се набляга на това, че плодовете трябва да консумират преди хранене, а не като десерт след това.
Счита се, че те помагат за по-доброто храносмилане, в резултат на което се избягва натрупването на излишни килограми.
Интересно е също така, че напоследък повечето специалисти правят разделение между сладки и кисели плодове, като се набляга на факта, че те не трябва да се смесват, а преди хранене трябва задължително да се консумират киселите, а не сладките плодове.
В същото време в голяма част от диетите плодове не се включват за доста дълъг период от време, което е напълно погрешно.
Плодовете са ценен източник на витамини и със сигурност на ден можете да си позволите консумацията поне на един плод, а ако имате деца, не преставайте да ги "тъпчете" с плодове, защото в тях има и ценни антиоксиданти.
Ако искате да спазвате съветите на последните модни тенденции в диетологията е добре да спазвате златното правило и да не смесвате киселите със сладките плодове.
Тук възниква въпроса кои точно са кисели плодове и кои сладки. На този въпрос може почти всеки сам да си отговори, тъй като определящ е вкуса им.
Към киселите спадат лимоните, портокалите, мандарините, кивито, киселите ябълки, киселото грозде, вишните, къпините, малините, ананасът, грейпфрутите и др. Те обаче не трябва да се консумират в съчетание със сладки плодове като диня, пъпеш, манго, банани и др.
Така, ако консумирате преди хранене кисели плодове, организмът Ви ще отделя по-бързо стомашни сокове и ще усвоява и разгражда по-бързо храната, а резултатът ще е липса на натрупване на излишни килограми.
Принципът за това да не се смесват сладки плодове с кисели съществува още откакто е измислено разделното хранене, което се е доказало с времето.
При него килограмите не се топят толкова бързо, но ако спазвате всичко стриктно, намаляването на теглото ще е наистина трайно. Което не може да се каже за редица други диети, при които освен че отслабването е твърде кратко, се оказва и крайно нездравословно.
Коментари