Как се прави идеалното пандишпаново тесто
Kako se pravi idealni patišpanjКак сделать идеальное бисквитное тесто
gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как се прави идеалното пандишпаново тесто

Как се прави идеалното пандишпаново тесто

Надежда НедеваНадежда Недева
Джедай
991583
Пандишпан
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
115.00 лв.
Виж ››

Пандишпановото тесто, познато и като бисквитено тесто, е може би най-популярното тесто, използвано за приготвянето на различни торти, сладкиши, реванета, петифури, бисквити и др.

Разпространено е навсякъде по света и се приготвя от яйца, брашно и захар, а в някои случаи се добавя и мляко. Ако се научите да го правите, ще можете лесно да приготвяте всякакви десерти. Ето няколко варианта:

Обикновено пандишпаново тесто

Необходими продукти: 1 ч.ч. брашно, 6 яйца, 1/2 ч. ч. пудра захар, 1 ванилия.

Начин на приготвяне: Жълтъците и захарта се разбиват с миксер до получаването на хомогенна консистенция. Ако не разполагате с пудра захар, можете да я замените с обикновена, но тогава времето за разбъркване ще е по-дълго. Накрая се прибавя внимателно брашното и ванилията и се разбърква още веднъж, но по-леко и внимателно. Всичко се изсипва в намазнена тавичка, поръсена с брашно, и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна.

пандишпан добуш

Топло пандишпаново тесто

Необходими продукти: 7 яйца, 1 ч. ч. захар, 180 г брашно, 1 пакетче масло, ванилия.

Начин на приготвяне: Захарта и яйцата се разбиват като в по-горната рецепта, но на водна баня. После съдът се изважда и при непрекъснато разбиване се изчаква да изстине малко. Към тази смес се прибавя разтопеното и охладено масло, брашното и ванилията и отново се разбърква внимателно. Получената смес се изпича в намазнена тавичка, поръсена с брашно в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Пандишпаново тесто Добуш

Необходими продукти: 12 яйца, 5 жълтъка, 350 г брашно, 350 г захар, 1 пакетче ванилия, 50 г масло, по желание настъргана лимонова кора.

Начин на приготвяне: За по-малко количество пандишпан, намалете продуктите наполовина. Захарта, яйцата и жълтъците се разбиват на огъня до получаването на гъст крем. Тенджерката се сваля от котлона и след като изстине, към сея се прибавят внимателно брашното, ванилията, разтопеното и охладено масло и, ако разполагате, с лимонова кора. Всичко се разбърква отново внимателно и така приготвеното тесто се пече в намазнена тава, поръсена с брашно в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Опитайте нашите предложения за Добуш торта, Шоколадов пандишпан, Пандишпанено руло, Пандишпан с мляко, Пандишпан без яйца, Пандишпан Виктория.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Savka Borisova
Savka Borisova
29.03.2016 17:07
При описанието на обикновения пандишпан е пропуснато добавянето леко на избитите белтъци.
4
1
Пепи Начева
Пепи Начева
26.12.2015 17:39
Защо трябваше да чета коментарите, за да получа рецептата, която търся ??????

Благодаря ти, Нина!
1
1
Пепи Начева
Пепи Начева
26.12.2015 17:36
Адски разочарована съм от "обикновеното пандишпаново тесто" :-( :-( :-(
0
3
Нина
Нина
14.06.2015 19:06
Пандишпанът се прави не само с жълтъци. Рецептата е 6 яйца, 13 с.л.захар, 13 супени лъжици брашно и ванилия. Жълтъците се бият с захарта, прибавя се брашното и накрая разбитите на сняг белтъци. Пече се на силна фурна.
8
0
БЕТИ
БЕТИ
15.06.2015 12:37
да, права си
4
0