Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как се прави пандишпаново руло - ръководство за начинаещи

Как се прави пандишпаново руло - ръководство за начинаещи

Как се прави пандишпаново руло - ръководство за начинаещи

Пандишпановото руло е класически десерт, познат на трапезата на всяко семейство. Основните съставки в типичната рецепта за пандишпаново руло са: яйца, захар, брашно, олио, пудра захар и ванилия.

Ако все още не сте правили този вкусен сладкиш, няма място за притеснения. Той е много лесен и бърз за приготвяне. Идеален избор е за повод и без повод, най-вече за летните дни.

В тази статия сме ви подготвили една чудесна рецепта за пандишпаново руло, която веднага да направите вкъщи и да зарадвате семейството си. Времето за приготвяне е около 1 час и 15 минути.

Необходими продукти за 10 парчета:

Как се прави пандишпаново руло - ръководство за начинаещи

2 големи яйца;

3 жълтъка;

3 белтъка;

200 г захар;

80 мл вода;

2 ч.л. екстракт от ванилия;

135 g брашно;

1 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

4 с.л. пудра захар

Кремообразен пълнеж с ванилия и маскарпоне:

- 160 мл готварска сметана;

- 65 г пудра захар;

- 225 г сирене маскарпоне;

- 1 ч.л. ванилов екстракт ;

- 100 г нарязани ягоди;

Начин на приготвяне:

Как се прави пандишпаново руло - ръководство за начинаещи

1. Загрейте фурната до 190°C. В тава сложете хартия за печене и я напръскайте със спрей за готвене. Оставете настрана.

2. Поръсете пудрата захар върху друга хартия за печене със същия размер. Оставете настрана.

3. Разбийте белтъците в голяма купа, докато се получи пяна. Постепенно добавете около 30 g от захарта и отново разбийте.

4. В друга голяма купа за прибавете жълтъците и яйцата. Разбивайте в продължение на 2-3 минути. Добавете останалото количество захар, водата и ванилията и продължете да бъркате до гладкост.

5. Пресейте брашното, бакпулвера и солта. Разбийте на ниска степен с миксер, докато сместа се комбинира. Внимателно и бавно прибавете белтъците.

6. Изсипете сместа в подготвената тава за печене. Печете в предварително загрята фурна около 9-12 минути или до златисто. Не забравяйте да следите процеса на печене внимателно, тъй като след 7-та минута блатът може да изгори.

7. Извадете пандишпановия блат внимателно от фурната и веднага го обърнете върху подготвената хартия с пудра захар. Навийте блата на руло. Охладете в продължение на един час.

Приготвяне на пълнежа:

1. В купа смесете готварската сметана и разбийте с миксер, докато се получи мек крем. Добавете пудрата захар и продължете да разбивате.

2. В друга купа с помощта на шпатула разбийте сиренето маскарпоне и ванилията. Внимателно и бавно прибавете сметаната и разбъркайте всичко до получаването на гладка смес.

3. Оставете в хладилник да се охлади.

Когато блатът се охлади, леко го развийте. Премахнете хартията за печене. Разпределете равномерно кремообразния пълнеж върху него. Поръсете с нарязаните ягоди, ягодово сладко или плод по избор. Навийте отново на руло. Оставете пандишпановото руло в хладилник до пълно охлаждане.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest