Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Неустоими десерти с череши

Неустоими десерти с череши

Сладкиш с Череши

Вкусните череши могат да бъдат използвани за различни десерти. Предлагаме ви три рецепти за страхотни десерти с череши, с които можете да изненадате своето семейство.

Първият десерт, който предлагаме, е много лесен за приготвяне – нужни са 150 г брашно, 100 г масло, 3 с.л. захар, 300 г череши, лимон. Първо почистете черешите от костилките и дръжките, след което трябва да ги нарежете на четвъртини. После сложете в купичката при черешите супена лъжица лимонов сок и същото количество лимонена кора. Добавете и захарта към тази смес.

Разбъркайте добре и изсипете черешите в огнеупорни чашки, които предварително сте намазали с малко масло. От брашното и маслото, което трябва да е меко, не разтопено, се правят маслени трохи. Хубаво е, след като бъдат приготвени, да останат около час в хладилника.

След това изсипвате маслените трохи върху черешите и отгоре, по желание, може да поръсите още малко захар. Загрявате фурната на 180 градуса и печете докато трохите станат златисти. Десертът се нарича черешов крамбъл и може да бъде приготвен с бяла или кафява захар на кристали.

Мъфини с череши

Следващото ни предложение отново може да бъде приготвено в малки чашки, а ето и кои са необходимите продукти:

Вкусен десерт с череши

Необходими продукти: 3 яйца, 100 г брашно, 100 г захар, 250 мл прясно мляко, 130 мл цедено кисело мляко, лимон, 200 г череши, 50–60 г масло, щипка сол.

Начин на приготвяне: Първо разбивате трите яйца със захарта, след това към тях се добавя киселото мляко. След това започвате да слагате брашно, което сте премесили с щипката сол, както и прясно мляко. Най-накрая добавете към сместа кората от лимона. Следва да се сложи и маслото, което предварително сте разтопили и сте оставили да се охлади добре.

Оставете сместа в купата за около 45 минути, а през това време изчистете черешите от костилките. Сместа се изсипва в огнеупорни купички, които са намазани с масло и отгоре се изсипват черешите. Сложете купичките в предварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час.

Супа с Череши

Препоръчваме ви да ги похапнете двайсетина минути, след като сте ги извадили от фурната. Не забравяйте да не пълните купичките до ръба – напълнете около 2/3 от обема им. Десертът може да бъде приготвен и с други любими плодове.

Последното ни предложение е за сладка супа от череши – звучи необичайно, но през летния сезон този десерт е много подходящ, тъй като се консумира студен. Освен това, можете да хапвате черешовата супа в комбинация със сладолед.

Трябват ви по 300 мл бяло вино и 400 мл вода – сложете ги в тенджерка на котлона и към тях добавете пръчка канела, сок от половин лимон, кората от целия лимон, ½ ч.ч. захар.

След като сместа заври, котлонът се намалява и сместа се оставя да покъкри около пет минути. После в нея се добавят половин килограм обезкостени и разполовени череши.

Супата ври на котлона още пет минути, след което се отдръпва и се оставя да изстине напълно. Когато е напълно студена се прехвърля в блендер и се пасира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest