Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеалното сладко от круши в 3 варианта

Идеалното сладко от круши в 3 варианта

редакция:
Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k
Идеалното сладко от круши в 3 варианта

Дойде сезонът на ароматните круши. Ако разполагате с голямо количество от тях и искате да запазите невероятния им вкус и през предстоящите студени дни, то най-добрият начин за това е да си приготвите сладко от круши. Рецептите за това са много, а всяка от тях гарантира невероятен резултат. Вижте сами:

Сладко от круши с карамелизирана захар

Необходими продукти: 3.5 кг крушки, 1.2 кг захар, 1 л и 1 ч.ч. вода, 1 щипка лимонтузу

Начин на приготвяне: Захарта и 1 ч.ч. вода се изсипват в голяма тенджера или тава, в която ще се вари сладкото от круши. Слагат се на котлона и се бъркат постоянно, до получаване на кехлибарен карамел. Когато е готов, се добавя и останалата вода. Разбърква се до пълното стопяване на карамела.

Крушите се почистват от семките и се нарязват на четвъртинки. Когато сместа стане хомогенна, крушите се слагат в нея. Вари се до желаната гъстота. Пет минути преди да се отстрани от котлона, се добавя лимонтозуто. Сладкото от круши се разсипва в още горещо в сухи бурканчета.

Конфитюр от круши

Необходими продукти: 1.5 кг круши, 1 кг захар, няколко зърна карамфил, 2-3 с.л. коняк

Начин на приготвяне: Крушите не трябва да са много зрели. Обелват се, почистват се от семената и се нарязват на кубчета. Поръсват се със захар и се оставят да престоят за минимум 12 часа. След това се добавят 1 ч.ч. вода и няколко зърна карамфил. Полученото се слага на котлона и се вари, докато крушите станат прозрачни, а сокът се сгъсти. Когато това стане, се прибавя конякът, разбърква се и се сваля от огъня.

Конфитюр от круши

Домашното сладко от круши се разсипва в бурканчета, които се стерилизират 5-10 минути.

Сладко от цели круши Петровки

Необходими продукти: 3 кг круши Петровки, 1 л вода, 1 кг захар

Начин на приготвяне: Крушите се почистват от дръжките. Водата се кипва заедно със захарта. Крушите се поставят цели в получения сироп. Сладкото се слага на котлона и се вари около час и половина, след което се сваля от котлона. На следващия ден се доварява до готовност.

Сладкото се разсипва горещо в бурканите. Затварят се добре и се обръща с капачките надолу, докато изстинат напълно.

Вижте още рецепти за:

- неустоими конфитюри от круши

- сладка за диабетици

- най-вкусните рецепти за рачел

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен