Когато си мислим какво да приготвим за закуска често се сещаме за стандартните препечени на тостера сандвичи, за палачинките, които изискват малко повече търпение и време или за вкусните бухтички и мекици, които са ни приготвяли с любов нашите майки и баби.
А защо не и за стандартната английска закуска, приготвена с бекон и яйца, на която особено много се радват мъжете. Всички тези варианти наистина са много апетитни, но е добре да се научим и да разнообразяваме сутрешното си меню. Затова Ви предлагаме три бързи идеи за закуска:
Кисело мляко с овесени ядки и плодове
Необходими продукти: 1 кофичка кисело мляко, 1 ч. ч. ситно нарязани сезонни плодове по избор, 4 с. л. овесени ядки, 1 с. л. захар.
Начин на приготвяне: Киселото мляко се разбърква заедно със захарта и към тях се добавят овесените ядки и плодовете по избор. Всичко се разбърква отново и се оставя на хладно докато овесените ядки набъбнат. Ако използвате по-кисели плодове като къпини или боровинки, можете да добавите повече захар в киселото мляко.
Запечени сандвичи с яйце
Необходими продукти: 4 филии хляб, масло за мазане, 4 резена ситно нарязан бекон, 1 нарязана на кубчета кисела краставичка, 150 г настърган кашкавал, 100 г настъргано сирене, 1 яйце, няколко стръка рукола или див лук.
Начин на приготвяне: Беконът, краставичката, кашкавалът, сиренето и яйцето се смесват в купа и се разбъркват добре. Това може да стане и от предходната вечер, ако знаете, че на сутринта ще бързате. Филиите се намазват с масло и отгоре със смесените продукти, след което се слагат да се запичат в предварително загрятата фурна или грил. След като порозовеят, се поръсват с нарязаната на ситно рукола или див лук.
Панирани сандвичи
Необходими продукти: 4 филии хляб, масло за мазане, 2 резена бекон или лебервурст, 1/2 ч. ч. настърган кашкавал, 2 яйца, олио за пържене.
Начин на приготвяне: Намазвате филиите с масло и върху две от тях слагате настъргания кашкавал и бекона или лебервурста. Похлупвате ги с останалите филии и ги притискате добре с длани, за да не изпада плънката, след което ги потапяте в разбитите яйца и ги изпържвате в силно сгорещеното олио.
Ако искате да направите повече сандвичи за цялото семейство е добре да поставяте всеки паниран сандвич в съд с капак, за да не изстива. След като изстинат сандвичите, те не са толкова вкусни.
Коментари