Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Най-подходящите подправки за пица

Най-подходящите подправки за пица

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Пица

За да бъде пицата не само вкусна, но и ароматна, е добре в нея да се добавят различни видове подправки. За да се получи перфектен резултат, трябва да се използват подправки, които са подходящи за пица. Една от задължителните подправки при приготвянето на пицата е риганът.

Той дава на пицата специфичен аромат и вкус, който е леко горчив и много интензивен. Ароматът на ригана се съчетава много добре с доматите и кашкавала, които са задължителни елементи на добре приготвената италианска пица.

Друга задължителна подправка, използвана при приготвянето на пици, е босилекът. Той дава нежен и свеж аромат и вкус на пица и обикновено се използва, след като пицата е вече приготвена. Тогава върху нея се слагат за украса и вкус листенца босилек. Тази подправка може да се използва свежа или в изсушен вид.

Майораната също е сред подправките, които се използват много при приготвянето на пици. Тя се съчетава добре както с ригана, така и с босилека, а освен това помага за бързото усвояване на храната, което е добре при прекаляването с големи количества пица.

Розмаринът е една от традиционните подправки, които от години се използват от италианските майстори на пици. Розмаринът дава много фин аромат на пицата и може да се използва изсушен или пресен. Когато се използва пресен розмарин, ароматът на пицата става по-наситен.

Пица с Босилек

За приготвянето на пици се използва мащерка, която е прясна или изсушена. Тя е с нежен аромат и с нея пицата е по-интересна и със специфичен вкус. Различни видове пипер - черен, бял и червен могат да бъдат използвани при приготвянето на пици.

Чубрицата също се използва при приготвянето на пици, тя е подходяща за пици със салам или с месо. Когато се прави пица, може да се използва също така кориандър, изсушен или пресен магданоз и кимион.

Не трябва да се прекалява с подправките при приготвянето на пица, защото тя трябва да запази основните аромати на продуктите.

Подправките трябва само да подчертаят вкуса и аромата на пицата, а не да я превърнат в букет от прекалено наситени аромати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest