Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеи за диетична вечеря за малки гладници

Идеи за диетична вечеря за малки гладници

Месо със зеленчуци

За съжаление в нашето забързано ежедневие е много трудно за родителите да измислят нещо здравословно за вечеря на своите деца. И не достигат не само време, но много често и идеи. Ето защо Ви предлагаме 3 рецепти за диетична вечеря за любимите Ви малчугани, които ще останат доволни и нахранени.

Пилешко филе със зеленчуци

Необходими продукти: 2 бр. пилешко филе, 1 морков, 1 тиквичка, 1 глава червен лук, 1 зелена и 1 червена чушка, 2 с.л. соев сос, сол и черен пипер на вкус, 1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне: Пилешкото филе се нарязва на пържоли, а ако е прекалено дебело, се разрязва и по дължина. Овкусява се със сол и черен пипер и се запича на скара или на грил-тиган. Всички зеленчуци (тиквичките трябва предварително да се осолят леко и да се отцедят) се нарязват на ивички и се запържват в зехтина до пълната им готовност. Ако е необходимо се долива и малко вода. Сервират се заедно с пилешките пържоли и всичко се полива със соев сос.

Риба на пара със зелена салата

Риба със салата

Необходими продукти: 2 филета бяла риба, 1/2 глава айсберг, 1 краставица, няколко стръка копър, няколко стръка зелен лук, 2 с.л. зехтин, 1/2 ч.л. балсамов оцет, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Рибните филета се измиват, подправят се със сол и черен пипер и се слагат на решетката, предвидена за готвенето на пара за около 10 мин. След като рибата е готова, се залива с 1 ч.л. зехтин. Отделно айсбергът се измива, нарязва или накъсва и се слага в купа. Към него се добавят нарязаните краставици, копърът, балсамовият оцет, останалият зехтин и салатата се подправя със сол. Разбърква се добре и се поднася заедно с рибата.

Гювечета с обезмаслено сирене

Гювече

Необходими продукти: 500 г обезмаслено и обезсолено сирене, 250 г гъби, 200 г спанак, 3 домата, в зависимост от големината на гювечетата - на всяко гювече по 1 яйце, мазнина за намазване на гювечетата.

Начин на приготвяне: Сиренето се натрошава, а измитите зеленчуци се нарязват на ивички. На дъното на всяко гювече се слага малко мазнина, ред домати, ред гъби, ред спанак, ред сирене и т. н. Слагат се във фурна, докато течността започне да извира. Около 10 мин преди да са готови, отгоре се разчупва по 1 яйце на всеки съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest