Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Диетични идеи за кето панировки

Диетични идеи за кето панировки

Диетични идеи за кето панировки

Кето режимът е хранителна диета, при която се ограничават храните с високо съдържание на въглехидрати. Характерното при този режим е, че тялото изпада в състояние на кетоза, при което се консумира енергия от мазнините.

Спазването на кето хранителен режим далеч не изключва консумацията на вкусни храни. При тази диета обаче се прибягва към по-здравословни и нисковъглехидратни алтернативи.

Диетичните кето панировки представляват изключително важна алтернатива за хората, следващи кето-диета или стремящи се към по-здравословен начин на хранене. Тези алтернативи могат да придадат нови вкусове и текстури на познати ястия, като осигурят удоволствие от вкуса и високо качество на храната.

Точно както стандартните панировки, кето смесите за паниране осигуряват същата хрупкавост и златист цвят на храната. Разликата е в състава и въглехидратният процент на получената рецепта.

Ето няколко лесни и вкусни рецепти за кето смеси за паниране:

Кето ленена панировка

Ленените семена са богати на фибри и имат голямо количество здравословни мазнини. Те са сред най-подходящите съставки за приготвяне на кето смеси за паниране на храната.

За нея са ви необходими следните съставки:

1 ч.ч. смлени ленени семена, 1/2 ч.ч. бадемово брашно, 1 ч.л. куркума, 1 ч.л. сушен чесън, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Първо, смесвате смлените ленени семена с бадемовото брашно, куркумата, чесъна, солта и пипера в купа. След това потапяте храната в разбити яйца и след това в сместа от ленена панировка. Печете или пържете до получаване на златиста коричка.

Кокосова кето панировка

Кето панировка

Кокосът има ниско съдържание на въглехидрати и характерен сладък вкус, който може да се приложи за получаването на вкусна и здравословна кето смес за паниране.

За тази рецепта са ви необходими:

1 ч.ч. кокосово брашно, 1 чаша смлени кето ядки (бадеми, лешници и т.н.), 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. сушен риган, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Първата стъпка е да смесите кокосовото брашно със смлените ядки, червения пипер, ригана, солта и пипера в купа. Потапяте храната в разбити яйца и след това в сместа от кокосова панировка. На финал печете или пържите до златиста коричка.

Кето панировка от бадем

Бадемът е още един ценен продукт, от който може да се получи здравословна смес за паниране с ниско съдържание на въглехидрати.

За тази кето рецепта са ви нужни следните продукти:

1 ч.ч. бадемово брашно, 1 чаша настърган пармезан, 1 ч.л. чесън на прах, 1 ч.л. сушен босилек, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Първо смесете бадемовото брашно с пармезана, чесъна на прах, босилека, солта и пипера в купа. Избраната храна я потапяте в разбити яйца и след това в сместа от бадемова панировка. Печете или пържете, докато не получите златиста коричка.

Кето панировка от чия и кокос

Кето

Чията също е семе с богат хранителен състав, който е полезен за организма.

За тази кето панировка са ви необходими следните съставки:

Смлени чия или цели чия семена, кокосово брашно, подправки (чесън на прах, червен пипер, сол)

Начин на приготвяне:

Първо, потопете храната в яйце. След това я потопете в сместа от смлени чия и кокосово брашно, подправена по желание. Печете или пържете, докато не се получи златиста коричка.

Вижте още:

- Нашите идеи за перфектна кето пица;

- Най-добрите кето гризини и соленки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest