Кето режимът е хранителна диета, при която се ограничават храните с високо съдържание на въглехидрати. Характерното при този режим е, че тялото изпада в състояние на кетоза, при което се консумира енергия от мазнините.
Спазването на кето хранителен режим далеч не изключва консумацията на вкусни храни. При тази диета обаче се прибягва към по-здравословни и нисковъглехидратни алтернативи.
Диетичните кето панировки представляват изключително важна алтернатива за хората, следващи кето-диета или стремящи се към по-здравословен начин на хранене. Тези алтернативи могат да придадат нови вкусове и текстури на познати ястия, като осигурят удоволствие от вкуса и високо качество на храната.
Точно както стандартните панировки, кето смесите за паниране осигуряват същата хрупкавост и златист цвят на храната. Разликата е в състава и въглехидратният процент на получената рецепта.
Ето няколко лесни и вкусни рецепти за кето смеси за паниране:
Кето ленена панировка
Ленените семена са богати на фибри и имат голямо количество здравословни мазнини. Те са сред най-подходящите съставки за приготвяне на кето смеси за паниране на храната.
За нея са ви необходими следните съставки:
1 ч.ч. смлени ленени семена, 1/2 ч.ч. бадемово брашно, 1 ч.л. куркума, 1 ч.л. сушен чесън, сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Първо, смесвате смлените ленени семена с бадемовото брашно, куркумата, чесъна, солта и пипера в купа. След това потапяте храната в разбити яйца и след това в сместа от ленена панировка. Печете или пържете до получаване на златиста коричка.
Кокосова кето панировка
Кокосът има ниско съдържание на въглехидрати и характерен сладък вкус, който може да се приложи за получаването на вкусна и здравословна кето смес за паниране.
За тази рецепта са ви необходими:
1 ч.ч. кокосово брашно, 1 чаша смлени кето ядки (бадеми, лешници и т.н.), 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. сушен риган, сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Първата стъпка е да смесите кокосовото брашно със смлените ядки, червения пипер, ригана, солта и пипера в купа. Потапяте храната в разбити яйца и след това в сместа от кокосова панировка. На финал печете или пържите до златиста коричка.
Кето панировка от бадем
Бадемът е още един ценен продукт, от който може да се получи здравословна смес за паниране с ниско съдържание на въглехидрати.
За тази кето рецепта са ви нужни следните продукти:
1 ч.ч. бадемово брашно, 1 чаша настърган пармезан, 1 ч.л. чесън на прах, 1 ч.л. сушен босилек, сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Първо смесете бадемовото брашно с пармезана, чесъна на прах, босилека, солта и пипера в купа. Избраната храна я потапяте в разбити яйца и след това в сместа от бадемова панировка. Печете или пържете, докато не получите златиста коричка.
Кето панировка от чия и кокос
Чията също е семе с богат хранителен състав, който е полезен за организма.
За тази кето панировка са ви необходими следните съставки:
Смлени чия или цели чия семена, кокосово брашно, подправки (чесън на прах, червен пипер, сол)
Начин на приготвяне:
Първо, потопете храната в яйце. След това я потопете в сместа от смлени чия и кокосово брашно, подправена по желание. Печете или пържете, докато не се получи златиста коричка.
Вижте още:
Коментари