Всички знаем, че храната на детето трябва да се съхранява при подходящи условия, да се дава само прясна или на не повече от ден порция, да се внимава с продуктите, които са използвани при приготвянето ѝ.
Колкото и сложно да ви звучи на този етап, това съвсем не е чак толкова непосилна задача. В крайна сметка никоя готова храна не може да снабди детския организъм с всички витамини и минерали, които се съдържат в домашно приготвената.
Една от често забравяните идеи за бързи рецепти за вечеря е рецептата за качамак. Качамакът е готов буквално за 5 минути. Освен че се приготвя много бързо, с добавените краве масло и натрошено бяло сирене, качамакът е и много засищащ. Идеален е за деца над 2-годишна възраст, защото точно в този период малчуганите се нуждаят от повече енергия, за да изучават света.
Продуктите, от които имате нужда, за да зарадвате детето си с вкусен качамак, са 1 ч.ч. царевичен грис, 100 г краве сирене, 30 г краве масло и 1 ч.л. червен пипер.
Слагате един литър вода в тенджера да заври. След като водата заври, добавяте 1 равна чаена лъжица сол и подготвената чаена чаша царевичен грис. Бъркате непрекъснато, a царевичният грис трябва да поври 3-4 минути на слаб огън.
Крем супите са любима храна на малки и големи. Те са лесни за приготвяне, а и достатъчно засищащи за най-малките членове на семейството, а полезните им свойства зависят изцяло от вас и зеленчуците, които ще включите в състава. Ние Ви предлагаме рецепта, която не съдържа алергени и е подходяща за деца над 6-месечна възраст.
Продуктите за нея са 3-4 розички карфиол, 1 стрък праз лук, 1 морков, 1 картоф, 1 чушка, 1 ч. л. краве масло. Всички зеленчуци, с изключение на праза, се нарязват и се сипват в тенджера с вряща вода. Лукът се задушава за 10 минути в маслото и след това се прибавя в супата. Варете около 30 минути, изчакайте малко да изстине и пасирайте всичко.
Когато трябва да приготвите вкусна вечеря или обяд, а не разполагате с време, пилешкото филе винаги е решение. Изисква кратка топлинна обработка и се комбинира чудесно с всички зеленчуци и млечни продукти. Пилешките хапки с корнфлейкс са любима храна за много деца.
Традиционният начин за приготвяне на пилешките хапки с корнфлейкс е като се панират отделните парчета в яйце и натрошен царевичен корнфлейкс, а после се изпържат в олио. Разбира се, може да замените пърженето с по-здравословна алтернатива като печене на фурна.
Коментари