Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Нахранете детето си с тези лесни и питателни рецепти

Нахранете детето си с тези лесни и питателни рецепти

Детско хранене
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.

Всички знаем, че храната на детето трябва да се съхранява при подходящи условия, да се дава само прясна или на не повече от ден порция, да се внимава с продуктите, които са използвани при приготвянето ѝ.

Колкото и сложно да ви звучи на този етап, това съвсем не е чак толкова непосилна задача. В крайна сметка никоя готова храна не може да снабди детския организъм с всички витамини и минерали, които се съдържат в домашно приготвената.

Една от често забравяните идеи за бързи рецепти за вечеря е рецептата за качамак. Качамакът е готов буквално за 5 минути. Освен че се приготвя много бързо, с добавените краве масло и натрошено бяло сирене, качамакът е и много засищащ. Идеален е за деца над 2-годишна възраст, защото точно в този период малчуганите се нуждаят от повече енергия, за да изучават света.

Продуктите, от които имате нужда, за да зарадвате детето си с вкусен качамак, са 1 ч.ч. царевичен грис, 100 г краве сирене, 30 г краве масло и 1 ч.л. червен пипер.

Слагате един литър вода в тенджера да заври. След като водата заври, добавяте 1 равна чаена лъжица сол и подготвената чаена чаша царевичен грис. Бъркате непрекъснато, a царевичният грис трябва да поври 3-4 минути на слаб огън.

Крем супите са любима храна на малки и големи. Те са лесни за приготвяне, а и достатъчно засищащи за най-малките членове на семейството, а полезните им свойства зависят изцяло от вас и зеленчуците, които ще включите в състава. Ние Ви предлагаме рецепта, която не съдържа алергени и е подходяща за деца над 6-месечна възраст.

Хранене на детето

Продуктите за нея са 3-4 розички карфиол, 1 стрък праз лук, 1 морков, 1 картоф, 1 чушка, 1 ч. л. краве масло. Всички зеленчуци, с изключение на праза, се нарязват и се сипват в тенджера с вряща вода. Лукът се задушава за 10 минути в маслото и след това се прибавя в супата. Варете около 30 минути, изчакайте малко да изстине и пасирайте всичко.

Когато трябва да приготвите вкусна вечеря или обяд, а не разполагате с време, пилешкото филе винаги е решение. Изисква кратка топлинна обработка и се комбинира чудесно с всички зеленчуци и млечни продукти. Пилешките хапки с корнфлейкс са любима храна за много деца.

Традиционният начин за приготвяне на пилешките хапки с корнфлейкс е като се панират отделните парчета в яйце и натрошен царевичен корнфлейкс, а после се изпържат в олио. Разбира се, може да замените пърженето с по-здравословна алтернатива като печене на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest