Всички обичаме вкусната и ароматна храна. Но трябва да се запитаме дали по-добрият цвят и вкус си заслужават риска за здравето ни. Множество изследвания доказват, че хранителните добавки са причина за появата на рак и други заболявания.
Каквото и да си говорим, храната, за която ежедневно си даваме парите, е пълна с овкусители, стабилизатори, консерванти, подобрители, които в дългосрочен план могат да окажат сериозно негативно влияние върху здравето.
Дори месото, което купувате сурово от месарницата, е инжектирано с вещество, което му придава по-свеж цвят.
Следващия път в магазина, когато посегнете към любимата си луканка, концентрирайте погледа си върху ситния шрифт на състава на колбаса и внимателно вижте колко Е-та съдържа, а навярно ще забележите и присъствието на натриев глутамат. Последният впрочем се влага в почти всеки колбаси на нашия пазар.
На вашето внимание предлагаме 7-те съставки в храните ни /виж галерията/, които всеки ден ни тровят бавно, но ефикасно.
Коментари