Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Съставки в храните, които ви тровят ежедневно

Съставки в храните, които ви тровят ежедневно

1 от 7 Снимки

1. Натриев нитрит


Първото място сред най-опасните хранителни добавки заема натриевият нитрит. Използва се при производството на месни продукти като бекон, наденици, пушени меса. Тази добавка осигурява приятен вкус и естествено червен цвят на месото и спира размножаването на бактериите, но при висока температура се превръща в химически активно съединение, което може да доведе до появата на тумор.

Всички обичаме вкусната и ароматна храна. Но трябва да се запитаме дали по-добрият цвят и вкус си заслужават риска за здравето ни. Множество изследвания доказват, че хранителните добавки са причина за появата на рак и други заболявания.

Каквото и да си говорим, храната, за която ежедневно си даваме парите, е пълна с овкусители, стабилизатори, консерванти, подобрители, които в дългосрочен план могат да окажат сериозно негативно влияние върху здравето.

Дори месото, което купувате сурово от месарницата, е инжектирано с вещество, което му придава по-свеж цвят.

Следващия път в магазина, когато посегнете към любимата си луканка, концентрирайте погледа си върху ситния шрифт на състава на колбаса и внимателно вижте колко Е-та съдържа, а навярно ще забележите и присъствието на натриев глутамат. Последният впрочем се влага в почти всеки колбаси на нашия пазар.

На вашето внимание предлагаме 7-те съставки в храните ни /виж галерията/, които всеки ден ни тровят бавно, но ефикасно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати