Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Мания за паеля в трите ѝ най-добри варианта

Мания за паеля в трите ѝ най-добри варианта

Паеля с миди
Освежител против неприятни миризми за хладилник
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Освежител против неприятни миризми за хладилник
8.90 лв.

Макар все още да има хора, които да не знаят какво представлява паелята, малко са онези, които вече са я пробвали и не са били очаровани. За съжаление в България на много малко места ще можете да се насладите на автентична паеля, поради което е добре да се научите сами да си я приготвяте.

Ето ще Ви предложим 3 интересни рецепти и как да си я направите по най-вкусния начин.

Паеля с пилешко месо и морски дарове

Необходими продукти: 2 пилешки пържоли от бутче, 1 глава кромид лук, 3 скилидки чесън, 6 с. л. зехтин, 250 г нарязани калмари, 250 г почистени миди, 250 г почистени скариди, 200 г ориз, 1/2 ч.л. куркума, 1 ч.л. червен пипер, 800 мл пилешки бульон, 4 с. л. доматено пюре, 1 ч.ч. грах от консерва, сол на вкус

Начин на приготвяне: В специалният съд, известен като паеля, се сипва зехтинът и в него се запържват ситно нарязаните лук, чесън и нарязаните на кубчета пържоли. След около 5 мин се прибавят калмарите, мидите и скаридите. Слага се и оризът, подправя се с куркумата, червения пипер и сол на вкус и се сипва бульона и доматеното пюре. Паелята се оставя да ври на тих огън за около 15 мин и когато водата изври, се сипва грах. Внимателно се разбърква и ястието се сервира, докато е топло.

Постна паеля със зеленчуци

Паеля

Необходими продукти: 1 глава кромид лук, 2 скилидки чесън, 1 червена и 1 зелена чушка, 7 с.л. зехтин, 250 г ориз, 1 ч.л. шафран, 850 мл зеленчуков бульон, 4 с.л. доматено пюре, 1 ч.ч. грах от консерва, 1/2 ч.ч. царевица от консерва, сол на вкус

Начин на приготвяне: Тази рецепта се приготвя като предходната, като нарязаните чушки се слагат заедно с лука и чесъна, а царевицата - заедно с граха.

Пилешка паеля с грах и бакла

Необходими продукти: 4 пилешки пържоли от бутче, 2 с. л. брашно, 1 глава ситно нарязан лук, 4 скилидки чесън, 400 г ориз, 4 с.л. зехтин, 2 щипки шафран, 1 щипка червен пипер, 200 г бакла и 200 г грах от консерва, 1.5 л пилешки бульон, няколко стръка пресен магданоз

паеля

Начин на приготвяне: Пържолите се нарязват, поръсват с брашното и се запържват в част от зехтина. Слагат се в тава и се пекат за около 30 мин. В останалия зехтин се запържват всички останали продукти и се долива бульона. Добавят се и бутчетата и когато всичко е готово, се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest