Специална паеля, която е любима на актрисата Натали Портман, била приготвена за официалната вечеря след връчването на Оскарите в Холивуд.
Натали Портман, която получи статуетка за най-добра актриса, е вегетарианка, и прочутият в цял свят готвач Волфганг Пак я приготвил специално заради нея.
За да приготвите тази паеля, са ви необходими продукти за бульона: три стръкчета копър, двеста грама царевица, две стъбла от целина, една глава лук, половин морков, 250 мл консервирани домати в собствен сос, три перца зелен лук, една супена лъжица семена от кориандър, една чаена лъжичка смлян кромид лук, една супена лъжица червен пипер.
За четири порции софрито, което представлява нарязани на малки парченца зеленчуци или месо, ще ви трябват нарязани на ситно една червена чушка, една жълта чушка, четири перца зелен лук, нарязани на дребно, една намачкана скилидка чесън, една глава червен лук, нарязан на ситно.
За горния слой на паелята ще ви трябва малко зелен фасул, нарязан на ситно праз, малко зелен грах и нарязан магданоз. Необходими са ви още 240 грама дълнозърнест ориз.
Смесете всички съставки за бульона в голяма тенджера и залейте с вода така, че да покрие всички зеленчуци. Варете седем минути. Смесете всички съставки за софритото в дълбок тиган и задушете на бавен огън, докато станат меки и стигнат почти до състояние на пююре.
Хвърлете за миг всички зеленчуци за горния слой в бульона и веднага ги извадете от там. Прецедете добре бульона, отделете от него половин литър и добавете в него софритото. Сварете ориза с бульона в печката за седемнадесет минути при температура двеста градуса.
Когато оризът стане готов, оставете го да престои пет минути. Преди да поднесете паелята, поръсете със зеленчуците, предназначени за горния слой, и сервирайте.
Коментари