gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Множеството вреди от преработените храни!

Множеството вреди от преработените храни!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
Преработени храни
Двустенна термо чаша за кафе - 220 мл
Качество без компромис:
Двустенна термо чаша за кафе - 220 мл
15.00 лв.
Виж ››

Храната е сред основните неща, от които зависи нашето здраве и пълноценен живот. В забързаното ежедневие малцина са тези, които съумяват да си готвят и да се хранят здравословно. Все по-често залагаме на преработените храни, без да се замисляме за множеството вреди от тяхната консумация.

Преработените храни са лесни за набавяне и консумация. Освен това са и изключително вкусни. Това обаче води до пристрастяването ни към тях.

При обработката на храните от тях се премахват всички важни и ценни за тялото витамини и минерали. В тях няма вода, фибри и хранителни вещества, което съществено променя начина, по който тялото ни ги усвоява. Реално организмът ни няма как да ги асимилира и ги превръща в излишна маса, което бързо води до затлъстяване.

Нездравословното хранене може да доведе дори до психични проблеми. Причина за това е слабо известният факт, че най-голямата концентрация на серотонин се намира в червата, а не както повечето хора си мислят – в мозъка.

Храненето е сред главните виновници за всички проблеми с паметта, депресиите и резките промени в настроението. Дебелото черво е основният регулатор на психичното здраве и когато то е доволно, всичко е наред.

Над 70% от преработените храни, които консумираме, унищожават вътрешната ни екосистема. Основни съставки в тях са изкуствените подсладители, високо-фруктозният царевичен сироп и мононатриевият глутамат. Те са крайно вредни за организма ни, но са умело прикрити и на вкус и мирис са превъзходни.

рафинирани храни

Недостатъчните хранителни вещества, както и генномодифицираните съставки, водят и до стерилитет. Организмът няма откъде другаде да си ги набави и започва да се самоунищожава.

Една от първите стъпки за справяне с проблема е да включите в менюто си повече пълнозърнести продукти, върху които полезните организми живеят. Ако искате да сте здрави, е добре с времето тотално да се откажете от преработената храна и да похапвате вкусни, здравословни и най-вече пресни продукти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
40
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ирина Андреева Jolie
Ще сънувам кошмари от тази снимка :) Определено действа мотивиращо да водим по-здравословен живот :)
0
0