Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Три вида храни, които предизивкват рак на стомаха

Три вида храни, които предизивкват рак на стомаха

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1
Вредни храни
Освежител против неприятни миризми за хладилник
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Освежител против неприятни миризми за хладилник
8.90 лв.

Нови и притеснителни данни изложи Световната организация за изследване на рака към Американския здравен институт. Проучването им показва, че три вида от храните са чести причинители на рак на стомаха.

Тази закономерност е установена след 89 последователни проучвания, обхванали близо 17.5 милиона души по цял свят. Изследването казва и че проблемът с консумацията на трите вида храни е, че човек се пристрастява към тях и губи чувството си за мярка.

С времето това вреди на нормалната функция на стомаха и често хората, консумиращи често от трите типа опасни храни, страдат от рак на стомаха.

Смъртоносната болест е съпровождана и с наднормено тегло и дори се стига до случаи на свръхтегло при липсата на контрол с хапването на тези храни.

Алкохол

Повече от 3 питиета на ден водят до риск от появата на рак на стомаха. Тук се включват всички видове алкохол – бира, вино и шотове.

Колбаси

Прекаляването с алкохола първо се отразява на метаболизма, който се забавя, и по тази причина зависимите започват да наддават тегло.

Опасните промени с организма продължават, ако не се вземат навременни мерки и се стига до раково заболяване.

Преработено месо

Бекон, салами и всякакви опушени меса също могат да провокират рак на стомаха, ако се консумират без мярка. Често в преработеното месо се добавят нитрати и консерватори, които с натрупването в организма предизвикат отклонения в нормалната функция на храносмилателната система.

Сол

Според доклада 50 грама консумация на преработено месо на ден увеличава риска от рак на стомаха с 18%.

Сол

Проучването показва, че ракът на стомаха се причинява Helicobacter pylori. Тя предизвиква възпаление, което с времето става хронично и образува тумор. Тази бактерия често се появява при голяма консумация на сол.

Изследването показва, че повече от 5 грама сол на денонощие ни излагат на риск от рак на стомаха.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest