- Може лесно да отстраним леко горчивия вкус на патладжаните, като нарежем на филии и поставим филиите в съд със студена и силно посолена вода за няколко минути, приблизително 20. После трябва да излеем водата, да изплакнем с чиста вода и да подсушим преди готвене - пържене;
- За по-бързо премахване на горчивия вкус може, когато нарязваме патладжаните на кръгли резени, да ги посолим и напръскаме със сок от лимон. Така бързо ще се отстрани горчивият вкус;
- За да станат по-хрупкави пържените патладжани, вместо в брашно може да ги оваляме в галета;
- Патладжаните, които ще панираме, трябва предварително да обелим;

- Когато съхраняваме пресни моркови, трябва да почистим от листата им, защото, ако стоят с тях, по-бързо ще увехнат;
- В горещите дни морковите може да се съхранят свежи в хладилника в продължение на седмица;
- Когато искаме да обелим лесно и бързо морковите, трябва предварително да ги пуснем в тенджера с вряща вода за няколко минути - приблизително 3-5 минути. След това веднага ги обливаме със студена вода.
Коментари