Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вижте кое е любимото ястие на Лионел Меси

Вижте кое е любимото ястие на Лионел Меси

Пилешко на скара

Мнозина почитатели на футбола биха се запитали какво обича да си похапва Лионел Меси, който се нарежда сред най-известните футболисти. Аржентинецът, който играе за испанския клуб Барса, е и най-скъпоплатеният футболист на отбора. Той е петкратен носител на Златната топка и е сред 10-тимата футболисти, борещи се за приза Играч 1 на УЕФА за сезон 2015/2016 г.

Но да се върнем на темата. Всъщност Лионел Меси е фен на пърженото или печеното на скара месо, но тъй като е принуден да спазва строга диета, за да се поддържа във форма, то е отпаднало от менюто му.

Налага се да яде единствено зеленчуци и риба и никакво месо. Споделя, че любимото му ястие е Миланеса Наполитана, което е типичен аржентински специалитет, но тъй като представлява пържено ястие, е обичал често да си приготвя и месо на скара. Ето защо тук ще Ви предложим именно втория вариант, който същевременно е и много лесен за приготвяне:

Мариновано пилешко месо на скара по аржентинска рецепта

Необходими продукти: 1 кг пилешки пържоли, 2 глави кромид лук, 3 ч.ч. бяло вино, сол и подправки според личния Ви вкус

Начин на приготвяне: Преди да се занимаете с приготовленията по месото, които никак не са сложни, трябва да сте сигурни, че разполагате с достатъчно голям глинен съд, в който да оставите маринованото месо да отлежава.

Лионел Меси

Измийте добре пилешките пържоли. Оставете ги да се отцеждат или най-добре ги увийте в кухненско руло, за да може водата максимално да се отцеди от тях. За рецептата можете да използвате както пилешки пържоли от гърдите, така и такива от обезкостени бутчета.

Нарежете лука на ситно и добавете подправки според личния Ви вкус. Добре е да прибавите черен пипер и мащерка, а и да солите месото според вкуса си чак когато е изпечено.

Натрийте лука и добавените подправки заедно с пилешкото месо, за да може ароматите да попият най-добре. Пресипете пържолите в глинен съд, долейте виното и покрийте съда с капак.

Оставете го в хладилника за около 12 часа, извадете го, отцедете го и го печете на скара. То ще подхожда чудесно с чаша бира или вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest