Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три любими соса, с които италианците хапват пастата си

Три любими соса, с които италианците хапват пастата си

NEVINEVI
Помощник Готвач
25
1 от 3 Снимки

Сос а ла морней


6 стръка зелен лук се нарязват на кръгчета, 2 скилидки чесън се смачкват с преса. Запържват се заедно до омекване в 30 г масло, поръсват се с 1 с.л. брашно.

Смесват се 250 мл мляко с 250 г заквасена сметана и 1 с.л. лимонов сок. Сместа се добавя към лука и чесъна. След като заври, се оставя да къкри 3 минути, докато брашното сгъсти соса.

Добавят се 450 г нарязано сварено филе от сьомга. Подправя се с черен пипер и сол. Прибавя се 400 г от избрания вид паста, предварително сварена. Разбърква се добре. Смъква се от котлона и се поръсва с 1/4 връзка нарязан магданоз.

Препоръчваме ви паста фарфали, фусили или каватели за този сос.

Класическите сосове за паста като Песто, Болонезе, Карбонара или най-обикновен доматен сос с босилек са ни добре познати.

Има някои италиански сосове, които феновете на паста на Ботуша хапват много често, но са малко популярни у нас. Това не ги прави обаче по-малко вкусни.

Общото за всички сосове за паста е, че се приготвят със съвсем прости съставки, които обаче комбинирани по правилния начин, носят неповторимо удоволствие за вкусовите рецептори.

Тук ще ви представим някой по-малко популярни, но много вкусни сосове, с които да разнообразите рецептите си за пастата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен