Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Плодове и зеленчуци, които не трябва да белите

Плодове и зеленчуци, които не трябва да белите

ЗориЗори
Гуру
5088k
13 от 14 Снимки

Праскова


Кожата на прасковата е с високо съдържание на витамини Е и К, калий, магнезий, фосфор, манган, цинк и мед.

Може да продължавате все още да белите плодовете или зеленчуците по навик, но има много от тях, които могат да се консумират без да се налага да ги белите, още повече, че обелките им са пълни с витамини и минерали. Така че си спестете времето и изхвърлете белачката.

Може да останете изненадани, защото някои от тези плодове или зеленчуци задължително белим, но специалистите разбиват поредните митове.

В галерията горе вижте кои плодове и зеленчуци не бива да белите, ако искате да се възползвате максимално от здравословните им ползи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати