Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Плодове и зеленчуци, които не трябва да белите

Плодове и зеленчуци, които не трябва да белите

ЗориЗори
Гуру
5088k
3 от 14 Снимки

Диня


Въпреки че сърцевината на динята е много полезна за здравето, кората й е също толкова полезна, а и е с високо съдържание на витамин С, В6 и цитрулин, аминокиселина, която се използва за понижаване на кръвното налягане.

Може да продължавате все още да белите плодовете или зеленчуците по навик, но има много от тях, които могат да се консумират без да се налага да ги белите, още повече, че обелките им са пълни с витамини и минерали. Така че си спестете времето и изхвърлете белачката.

Може да останете изненадани, защото някои от тези плодове или зеленчуци задължително белим, но специалистите разбиват поредните митове.

В галерията горе вижте кои плодове и зеленчуци не бива да белите, ако искате да се възползвате максимално от здравословните им ползи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати