Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Лукът е способен на това! Виж неговите 6 най-важни ползи

Лукът е способен на това! Виж неговите 6 най-важни ползи

ЗориЗори
Гуру
5088k
6 от 6 Снимки

6. Здравето на костите


Вместо да увеличавате само млечните продукти за здравето на костите, може да започнете да увеличавате приема на лук за силни кости според някои проучвания върху животни и хора. Лукът може да помогне за увеличаване на костната плътност, което би могло да бъде важна полза за здравето на тези, които са изложени на риск или имат остеопороза.

Някои изследвания дори показват, че ежедневното включване на лука в хранителния ни режим може да помогне за по-малък риск от фрактури на бедрената кост при жените след менопаузата. Освен да се съсредоточите върху увеличаването на източниците на калций и витамин D в храната си, увеличаването на консумацията на лук също трябва да се има предвид при хората с ниска костна плътност.

Лукът е нещо повече от лютив зеленчук, който може да ви накара да плачете. Той е богат на фитохимикали, подобни на тези в чесъна, които имат много ползи за здравето. Лукът и чесънът са част от семейството Allium, съдържащо серни съединения, които им придават уникалната миризма и вкус.

Лукът оказва много ползи за здравето, включително помага за регулирането на кръвната захар, има антиканцерогенни свойства, той е мощен антиоксидант, укрепва сърцето и заздравява костите.

Има много предимства за здравето от преминаването на диета, богата на плодове и зеленчуци - това е безспорно. Известно е, че лукът е с високо съдържание на антиоксиданта кверцетин, а и кверцетинът в лука е по-усвоим от тялото, отколкото от други храни, които го съдържат.

Лукът може да помогне за понижаване на кръвната захар и може да помогне за елиминиране на някои от страничните проблеми, предизвикани от диабет тип 2.

Лукът е източник на различни видове антиоксиданти, които предпазват клетките на тялото от увреждане, причинено от свободните радикали. Лукът може да помогне да се борим с раковите клетки, тъй като научните изследвания показват, че има обратна връзка между приема на лук и риска от рак.

Лукът може да помогне за понижаване на холестерола в кръвта, триглицеридите и за намаляване на образуването на съсиреци. Лукът може също да помогне за изграждането на силни кости и за намаляване на риска от остеопороза, да се бори със специфичните бактерии, свързани с образуването на пептични язви.

А сега е моментът да разгледате нашата галерия и да се замислите как да добавите повече лук към диета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати