Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Топ 10 от най-интересните древни храни

Топ 10 от най-интересните древни храни

Elena MatevaElena Mateva
Помощник Готвач
87474
8 от 10 Снимки
Топ 10 от най-интересните древни храни
Снимка: Vivez-Joyeux

3. Сирене Кантал


Сиренето Cantal е едно от най-старите сирена в историята на Франция. Това е полутвърдо сирене. Съществува древен езически религиозен обред, според който различни предмети са хвърляни в планинско езеро, като сиренето е един от елементите, хвърляни във водата. Римският автор Плиний Старий също пише за сиренето. Относително непроменено през вековете, сиренето Кантал се прочуло много по време на управлението на Луи XIV на Франция. Днешното сирене Cantal се продава по-незряло, отколкото традиционното, и често с много по-малко сол.

От древните императори, до ресторантите за бързо хранене на съвременния свят, удоволствието от храната винаги е било неразделна част от нашия живот.

Ето 10 от най-интересните древни храни, включително и тези, които могат да ви убият, ако сте един от хората, чието тяло няма специфичен ензим, който да спомага разграждането им. Всъщност става въпрос за една популярна и днес бобова култура, която се готви често дори и в българската кухня.

Разгледайте нашата галерия, за да разберете и как се е казвал първообразът на съвременното песто и от какво точно се е приготвял преди много години вкусният дип.

Ще се запознаете също и с някои от традиционните храни на маите и ацтеките, които могат да се опитат и до ден днешен.

Пригответе се и за малко адреналин в готвенето с една супа, която определено не е по-вкуса на всеки. Говори се обаче, че на нея спартанците държат героичността си в битка.

Приятна обиколка из света на едни от най-древните ястия. Ще ви бъде интересно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати