За да се храним здравословно, не е нужно само да добавяме в менюто си определени видове храни, но и да ги консумираме по подходящ начин.
Според специалистите по хранене хората често губят полезни витамини, минерали и други ценни хранителни вещества, защото имат доста погрешни схващания за хранителните продукти на трапезата си.
А именно от начина, по който ги приготвяме и комбинираме, зависи тяхната полза. За здравето ни има голямо значение дали печем, или пържим дадена храна. Затова термичната обработка не трябва да се подценява.
Важно е също така какво точно отстраняваме от някои растение при тяхното почистване, защото може да се окаже, че хвърляме в кофата за боклук най-полезните им части.
За да се предпазите и вие от подобни грешки, разгледайте нашата галерия. В нея ще намерите храни, които открай време ядем погрешно. Научете как точно да ги похапвате, за да извлечете максимални ползи от тях.
Коментари