Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Яжте тези 15 пълни с магнезий храни срещу болести на сърцето

Яжте тези 15 пълни с магнезий храни срещу болести на сърцето

ЗориЗори
Гуру
5088k
3 от 15 Снимки

3. Тиквени семки


Тиквените семки не са само за Хелоуин. Яжте ги целогодишно! Можете да получите почти цялото си дневна нужда за магнезий само от половин чаша печени тиквени семки. Ако не ги обичате много, пробвайте ги с малко морска сол или ги поставете в любимата си салата или ги разбъркайте заедно с други ядки, стафиди и парчета от тъмен шоколад за страхотна здравословна комбинация.

Има повече от 3751 места за свързване на магнезия в тялото ви - толкова много, защото тялото ви се нуждае от магнезий за повече от 300 биохимични функции, включително за клетъчното здраве и регенерация. Адекватното количество магнезий в организма ви също може да ви помогне да контролирате нивата на кръвната захар, да подобрите функционирането на нервите и енергийния метаболизъм, да регулирате кръвното налягане, да произвеждате повече антиоксиданти и да контролирате протеиновия синтез.

Вероятно не знаехте, че магнезият е толкова важен за вашата диета, нали?

И когато нямате достатъчно магнезий във вашето тяло, вие сте изложени на риск от фибромиалгия, остеопороза, мигрено главоболие, хормонален дисбаланс, сърдечен удар, хронична умора, депресия и тревожност, диабет тип II и много други здравословни проблеми.

За да се предпазите от тези проблеми, всичко, което трябва да направите, е да знаете кои са най-богатите на магнезий храни и да ядете повече от тях! Така че, без да се ви бавим повече, прочетете тук кои са те.

Магнезият вероятно не е номер едно в списъка ви с хранителни вещества, но както ще видите, трябва да бъде. Следващия път, когато сте гладни, помислете за силата на магнезия и защо тялото Ви се нуждае от него, а след това се докоснете до една от 15-те храни, пълни с магнезий, които може да видите в нашата галерия. Вашето тяло ще ви благодари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати