Социалната мрежа Инстаграм превърна много от обикновените неща в истински шедьовър. В нея всеки може да даде воля на таланта и въображението си и да сподели творенията си. Това се отнася и за кулинарните произведения.
За да сте в час с най-новите готварски тенденции, е нужен само поглед към най-популярните блогове за храна. Обърнете внимание кои са с най-много харесвания и коментари и ще видите за какво жадуват всички.
Здравословната храна е на почит, но този февруари греховно калоричната храни попада под прожекторите. В класацията на Хъфингтън пост за Инстаграм намират място супи и яхнии, варива и десерти - щедри и с много шоколад.
Най-популярната рецепта има два пъти повече харесвания от всяка друга. Вижте я и ще разберете защо:
Шоколадово-фъстъчена торта без брашно
За блатовете: 1 ч.ч. разтопено масло, 1 ½ натурален шоколад, 6 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 с.л. течна ванилия, 3/4 чаша какао на прах, 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне: Загрейте фурната до 175 градуса. Разтопете маслото и шоколада в микровълнова фурна или на водна баня. В същото време разбийте яйцата, ванилията и захарта, докато побелеят и удвоят обема си.
Прибавете какаото и солта и разбъркайте отново. Добавете разтопените масло и шоколад и разпределете във форми за печене. Печете 20-25 минути във фурната. Охладете
За крема: 1 ч.ч. фъстъчено масло, 1 ч.ч. масло, 1/4 ч.л. сол, 2 с.л. ванилия, 4 ч.л. пудра захар, 4-6 с.л. готварска сметана
Начин на приготвяне: Смесете фъстъченото и кравето масло. Добавете солта и ванилията. Накрая пудрата захар и сметаната. Разбивайте с миксер до получаване на пухкав крем. С него намажете охладените блатове.
За глазурата: 2 млечни шоколада, 1/2 ч.ч. масло
Начин на приготвяне: Разтопете съставките и ги смесете. Залейте сглобената торта, докато глазурата още е топла. Оставете да стегне в хладилник.
В класацията за най-популярни ястия за февруари в Инстаграм може да откриете още интересни предложения за Вегетарианска супа с тортила, Паста с грах, Сушени домати и рукола, Печени шоколадови блокчета, Пилешка супа с песто и други.
Коментари