Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ново 20: Не мийте плодовете за здраве!

Ново 20: Не мийте плодовете за здраве!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
Горски плодове

Не мийте старателно плодовете. Причината е, че малко пясък калява стомаха.

Здравословният начин на живот става все по-популярен. Все повече хора прекарват повече от 4 пъти в седмицата във фитнес залата. Те мият ръцете си с гореща вода и заменят десерта със старателно измит сезонен плод. Ето тук обаче идва проблемът.

Водата наистина измива повечето микроби. Това обаче може да е вредно за стомаха. Учените са категорични, че не трябва да мием старателно плодовете. Причината е, че малко пясък калява стомаха.

Температурата на водата няма никакво значение, защото броят на микробите, които махате от ръцете си при миене, е един и същ. Има още няколко хигиенни навика, които спазвате всеки ден и които ни най-малко не допринасят за доброто ви здраве.

Всеки мие ръцете си след посещение до тоалетната, а след това тръгва към електрическия сешоар за ръце. Това е най-голямата грешка, която може да направите. Много по-добре е да заложите на хартиени салфетки. Причината е, че сешоарите за ръце разпръскват микробите из цялото помещение, които след това много по-лесно вдишвате. Освен това те изсушават и кожата на ръцете ви.

Накисването на съдове в мивката за часове наред е поредният навик, от който трябва да се отървете. Една от най-големите заблуди е, че така ще измиете съдовете много по-лесно. Степента на трудност не се променя. Единственото, което постигате с това, е да създадете идеалната среда за живот на бактерии. Ето защо е най-здравословно да измиете чиниите веднага след ядене.

Пореден здравословен мит е, че трябва да мием плодовете и зеленчуците старателно. Учените са категорични – малко пясък в организма е полезен. Причината е, че хората го приемат от хилядолетия. Той предпазва стомаха от патогени, токсини и паразити.

Плодове и зеленчуци в хладилник, за да не се развалят – тотално погрешно схващане. Благодарение на топлия въздух те започват леко да ферментират, като по този начин култивират полезни за организма ни пробиотици. Ето защо най-здравословно е да ги съхранявате в купа на масата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати