Шарените яйца заемат основно място на трапезата за Великден. Наред с агнешкото със спанак, зелената салата с репички и задушеното заешко са основен компонент от празничното меню.
Шоколадовите фигурки на зайчета, патенца, пиленца са също много популярни по това време на годината. Ако обаче са ви омръзнали и искате да опитате нещо ново, ви предлагаме една свежа великденска идея.
Става дума за Чийзкейк в шоколадови яйца, който ще се хареса както на малчуганите ви, така и на възрастните членове на вашето семейство. Той се приготвя изключително лесно и бързо.
Освен това е много ефектен и веднага ще се превърне в желан гост на вашата Великденска трапеза. Ето и как да си приготвите Чийзкейк в шоколадови яйца, който по това време на годината е хит и социалните мрежи:
Необходими продукти: 8 шоколади яйца, 150 г крема сирене, 120 г заквасена сметана, 2-3 с.л. ванилова захар, желе от праскови
Начин на приготвяне: Започнете приготвянето на вашите малки чийзкейкчета в шоколадови яйца, като забъркате крема. За целта смесете в купа всички продукти без яйчицата и желето. Започнете да ги разбивате до пухкав крем.
Най-добре ще е, ако имате миксер под ръка, защото с него ще стане още по-въздушен. Накрая мушнете получената смес в хладилника и се заемете с шоколадовите яйца. Тук е моментът, в който се изисква най-голяма прецизност.
С помощта на нощ трябва да орежете малка част от горния край на яйцето, като внимавате да не разрушите напълно конструкцията му. Яйцата позиционирайте в малки чашки, купички или друг вид съдчета, които ще ви служат за поставки. След това напълнете всяка от шоколадовите кухини с приготвения крем.
За финал поставете и по малка лъжичка от плодовото желе /ако нямате посочения продукт, го заменете с желе от кайсии или какъвто и да е жълт мармалад/. Върнете яйцата в хладилника за кратко, докато се охладят, и ги сервирайте на гостите си. Получава се вкусен мини чийзкейк и ефектен десерт за Великден.
Коментари