Най-после разбрахме кое месо влияе най-зле на сърцето и черния дроб. Оказва се, че начинът на обработка е също толкова важен, колкото и видът на продуктите.
В последно време мнението за месото и до колко трябва то да присъства в менюто ни, са доста противоречиви. Превес взима теорията, че този продукт е изключително вреден за нашето здраве и е добре да го избягваме.
От друга страна, месото е източник на много полезни и необходими за организма вещества. Въпреки това се налага мнението, че е редно да го изключите от ежедневното си хранене.
Относно хроничните заболявания, особено тези на черния дроб, сърцето и диабета, има нещо по-специално. Оказва се, че вареното или добре опечено червено месо им влияе по-малко, но също като останалото въздейства доста лошо.
Изследванията са показали, че хората, които ядат червено месо, са с 47% по-голяма вероятността да развият чернодробна болест и е 55% по-вероятно да имат инсулинова резистентност. Така че - стойте далеч от червеното месо, за да сте здрави.
Коментари