Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се прави кувертюр за торти и сладкиши?

Как се прави кувертюр за торти и сладкиши?

Как се прави кувертюр за торти и сладкиши?

Кувертюрът е много популярен в сладкарството и се приготвя доста често. С него може да залеете както торти, така и различни сладкиши, кексове и дребни сладки. Той може да се подготви и по много различни начини.

Възможно е да се направи само от шоколад, може да се добави масло или сладкарска сметана. За различните кувертюри може да използвате и различни шоколади по ваш вкус. Стават еднакво добри.

Може би най-разпространеният е от млечен шоколад, но може да се използва черен шоколад с различни проценти какао, а кувертюр се получава и от бял шоколад. Всичко зависи от вкуса на готвача и за каква украса е нужен.

Шоколадов кувертюр

За хубав кувертюр в домашни условия е нужно шоколадът да бъде разтопен. Това най-лесно става на водна баня. По този начин няма как да сбъркате и няма как шоколадът да загори. След като е напълно разтопен, може да декорирате тортата и само с него.

Възможни са и други варианти. Към разтопения шоколад може да добавите 2 с.л. масло за блясък на кувертюра. Може да използвате различни мазнини като краве масло, маргарин, какаово масло, кокосово масло и всякакви други по желание.

След като сте добавили маслото, махнете от котлона и разбъркайте до пълно разтапяне на маслото. Бъркайте, докато започне да се сгъстява, и тогава може да залеете тортата.

Сладкиш с кувертюр

Ако използвате за декориране на дребни сладки, може да изсипете в пош или да потопите част от бисквитката в кувертюра.

За направата на кувертюр, но със сладкарска сметана, ви е нужно 50 мл сметана, 100 г шоколад и 1 с.л. масло.

Изсипете сладкарската сметана в купата за водна баня, загрейте я малко и след това добавете шоколада, като го начупите на парченца или нарежете с остър нож. Колкото на по-дребно е, толкова по-бързо ще се разтопи.

Приготвяне на шоколадов кувертюр

Разбърквайте, докато се разтопи. Накрая добавете маслото, което сте избрали за вашия кувертюр, и махнете от котлона. Продължете, докато се разтопи маслото напълно. След като вземе да изстива, сместа се сгъстява и е подходяща за декорация. Може да разберете лесно, като разклатите съда и по стените му остава шоколад.

Тези три рецепти за кувертюр са едни от най-разпространените и лесни начини за получаване на лесна шоколадова глазура за торти и сладки.

Научете също:

- как се прави глазура за кекс;

- как да си направите ганаш;

- какво е фростинг и как да го направите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest