Тиквен мед за здрав черен дроб

Тиквен мед

Говори се, че основният източник на жизненост на кавказките дълголетници е бил специалният еликсир на младостта. Оказва се, че в ежедневното хранене обезателно е присъствал главният символ на здравето – тиквеният мед.

Много хора сега отново се завръщат към традиционните народни рецепти и в дома им активно се използва буркан с полезното съдържание. Всички знаем, по принцип медът е опасен за тези, които имат алергия към него, но в случай че медът не е приготвен с добавяне на пчелни продукти, няма заплаха.

Лечение на чернодробни заболявания с мед

Медът се приготвя от месестата част на тиквата - без помощта на пчели. Полученият по този начин нектар, съдържа всичките витамини и хранителни вещества от самия плод. Редовната консумация на тиквен мед може да възстанови функцията на черния дроб и да предотврати различни заболявания на този орган.

За тези, които се нуждаят от пречистване на черния дроб след хепатит или курс на лечение със силни лекарства, това средство е най-подходящо. То е истински балсам за слаб черен дроб!

Преди да започнете да пречиствате черния дроб с тиквен мед, първо се консултирайте с вашият лекар.

Съставки за меда:

1 цяла зряла тиква

Захар

Приготвяне:

Почистване на тиква за тиквен мед

Изберете зряла тиква. По-добре е да вземете средна по големина. Измийте и подсушете тиквата, като изрежете капачето отгоре, без да го изхвърляте – то ще служи като капак.

Премахнете семките отвътре до една - ако не се почисти добре, ферментацията може да започне. Изстържете кухината на тиквата до месестия ѝ слой. Кухината на плода напълнете със захар – колкото побере, оставяйки 2 см до върха на разреза. Покрийте тиквата със изрязания капак, запечатайте прореза между тиквата и капака с обикновено тесто, замесено с вода и брашно. Това се прави, за да се предотврати навлизането на бактерии и въздух в тиквата.

Поставете тиквата в чист емайлиран съд, тъй като плодът скоро ще започне да тече. Поставете съда на хладно и сухо място за 10 дни. Тиквата трябва да стои в съда, докато кората и омекне.

Веднага след като захарта се разтвори в извлечения сок, тиквеният мед е готов и може да излеете в съда. Случва се да се образува плесен върху кората на тиквата. Не се притеснявайте, пробийте дупка на дъното на тиквата и излейте меда през нея в буркана.

Съхранявайте меда на тъмно и студено място, за предпочитане в хладилник. Използвайте за чай, палачинки и други ястия.

Като терапевтично лекарство приемайте по 1 с.л. от меда половин час преди хранене в продължение на 3 седмици.

За лечение на заболявания на черния дроб и жлъчните канали с помощта на този мед трябва да бъде под строг надзор на лекарите.

За приготвянето на тиквен мед ви трябва захар

Полученият продукт е най-естественият натурален тиквен мед, абсолютно безвреден и съдържащ много витамини и микроелементи. Счита се, че помага в борбата с лошия холестерол, атеросклерозата, намалява оттока при сърдечна недостатъчност.

Ефективното лечение на черния дроб е възможно не само с помощта на скъпи фармацевтични препарати, но и благодарение на силата на даровете на природата.

Тиквеният мед също подобрява храносмилането и има слабително действие. Препоръчително е да се приема и при затлъстяване, заболявания на бъбреците и пикочния мехур. Продуктът има мощен антиоксидант – селен, който спира процеса на образуване на рак в ранен стадий.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати