Как да изчистим решетките на абсорбатора?
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да изчистим решетките на абсорбатора?

Как да изчистим решетките на абсорбатора?

решетки на абсорбатор

Използвайки евтини и достъпни средства, можете с лекота да почистите решетката на абсорбатора в кухнята от наслоените мазнини. С обикновени средства ще постигнете желания ефект, в домашни условия и без допълнителни усилия. Незаменимите сода бикарбонат, оцет и лимон, със сигурност ги има във всяка кухня.

Първото нещо, което трябва да направите, е да разглобите решетката на асборбатора, за да я почистите от натрупаните мазнини и мръсотии.

Най-лесният начин е да поставите решетката в съдомиялната със съдомиялен препарат. След което изплакнете решетката с вряла вода и измийте с гъба, подсушете.

Почистване на решетката със сода бикарбонат

В случай на силно замърсяване на решетките, можете да ги почистите само в разтвор от вряща вода и сода. За да направите това, вземете тавата от фурната и налейте вода колкото да покриете решетката с нея.

Добавете сода, като нейното количество се определя от количеството на водата, а то трябва да е: на литър вода 1 с.л. сода. Поставете тавата на котлона да заври разтворът и тогава поставяте решетката в нея в хоризонтално положение. Варите за 20 минути, след което изплакнете и с гъбичка отстранете останалата мръсотия, подсушете.

содата бикарбонат ефективно почиства абсорбатора

Почистване на решетката с оцет

Ефективно премахване на мръсотията по абсорбатора става и с достъпното средство във всяка кухня - оцет. Използвайте само неразреден оцет, за да увеличите ефекта от почистването. С оцета трябва да работите с ръкавици, за да избегнете дразненето на кожата. Нанесете оцет върху решетката и оставете да действа за 15-20 минути, докато се разгради мазнината и замърсяванията. След което измийте с гъба останалата по решетката мръсотия и изплакнете под течаща вода, подсушете.

Използвайте лимонена киселина за почистване

Освен оцетната киселина, лимонената киселина перфектно се справя със задачата за изчистване на мазнините по абсорбатора. Както оцетът, така и лимонената киселина не трябва да се разрежда, защото ефективността намалява.

Лимонената киселина или изцеден лимонов сок трябва да се нанесе върху решетката и изчакайте мазнината да се разтвори, след това изтъркайте с гъба и изплакнете с вода. Ако с първият път не се отстрани мазнината, повторете процедурата.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати