Как да изчистим решетките на абсорбатора?
Kako da očistimo rešetke od aspiratoraКак очистить решетки вытяжки?
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да изчистим решетките на абсорбатора?

Как да изчистим решетките на абсорбатора?

решетки на абсорбатор
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка
11.00 лв.
Виж ››

Използвайки евтини и достъпни средства, можете с лекота да почистите решетката на абсорбатора в кухнята от наслоените мазнини. С обикновени средства ще постигнете желания ефект, в домашни условия и без допълнителни усилия. Незаменимите сода бикарбонат, оцет и лимон, със сигурност ги има във всяка кухня.

Първото нещо, което трябва да направите, е да разглобите решетката на асборбатора, за да я почистите от натрупаните мазнини и мръсотии.

Най-лесният начин е да поставите решетката в съдомиялната със съдомиялен препарат. След което изплакнете решетката с вряла вода и измийте с гъба, подсушете.

Почистване на решетката със сода бикарбонат

В случай на силно замърсяване на решетките, можете да ги почистите само в разтвор от вряща вода и сода. За да направите това, вземете тавата от фурната и налейте вода колкото да покриете решетката с нея.

Добавете сода, като нейното количество се определя от количеството на водата, а то трябва да е: на литър вода 1 с.л. сода. Поставете тавата на котлона да заври разтворът и тогава поставяте решетката в нея в хоризонтално положение. Варите за 20 минути, след което изплакнете и с гъбичка отстранете останалата мръсотия, подсушете.

содата бикарбонат ефективно почиства абсорбатора

Почистване на решетката с оцет

Ефективно премахване на мръсотията по абсорбатора става и с достъпното средство във всяка кухня - оцет. Използвайте само неразреден оцет, за да увеличите ефекта от почистването. С оцета трябва да работите с ръкавици, за да избегнете дразненето на кожата. Нанесете оцет върху решетката и оставете да действа за 15-20 минути, докато се разгради мазнината и замърсяванията. След което измийте с гъба останалата по решетката мръсотия и изплакнете под течаща вода, подсушете.

Използвайте лимонена киселина за почистване

Освен оцетната киселина, лимонената киселина перфектно се справя със задачата за изчистване на мазнините по абсорбатора. Както оцетът, така и лимонената киселина не трябва да се разрежда, защото ефективността намалява.

Лимонената киселина или изцеден лимонов сок трябва да се нанесе върху решетката и изчакайте мазнината да се разтвори, след това изтъркайте с гъба и изплакнете с вода. Ако с първият път не се отстрани мазнината, повторете процедурата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати