gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»11 топ съвета за приготвяне на Френски макарони

11 топ съвета за приготвяне на Френски макарони

френски макарони

Много се говори за това колко трудно е да се приготвят френски макарони. Не е така. Те са трудни, но ви трябват само няколко полезни съвета и ни повярвайте, скоро ще правите перфектни френски макарони всеки път.

Често, първият път, когато се приготвят, е истинска катастрофа, защото повечето хора си казват - в края на краищата, това е обикновена целувка. Ами, грешите. Това са съветите, които ще ви помогнат по пътя към приготвянето на перфектния макарон.

1. Използвайте форма специално за макарони

Съществуват специални силиконови форми, предназначени за приготвянето на френските макарони. Те ще ви помогнат да създадете перфектната форма и крайният резултат да бъде красив.

2. Използвайте хранителна цветна паста

приготвяне на френски макарони

За оцветените макарони използвайте цветна паста за храни, която не е течност, използването на течност променя текстурата на макарона.

Добавете оцветителите към течните белтъци. На този етап добавете повече, което ще направи по-тъмен цвят на момента, в сравнение с този, който в крайна сметка искате, тъй като ще намалее значително при разбиването и добавянето на захарта.

3. Пресейте какаото

Шоколадовият макарон е малко по-различен. Пресейте какаовия прах с пудрата захар за по-добър резултат.

4. Бъдете подготвени

Претеглете и измерете всичките си съставки, преди да започнете, и винаги пресявайте пудрата захар и смления бадем; може да мислите, че пропускането на тази стъпка няма да има значение, но всъщност има голямо. Ако не пресеете, ще имате бучки, които ще развалят вашия макарон. Използвайте яйчни белтъци, които са пресни и се уверете, че са със стайна температура.

пресяване на продуктите за френските макарони

5. Чисто и искрящо

Преди да разбъркате, уверете се, че инструментите ви са искрящо чисти и сухи.

6. Правете ги бавно

Не добавяйте цялата захар към яйчните белтъци наведнъж, обикновено най-добрия вариант е в три части. Разбийте яйчните белтъци наистина, наистина добре, те трябва да са толкова твърди, че да можете да обърнете купата с главата надолу и те да не паднат.

7....и нежно

При смесване на бадемите и пудрата захар с битите яйца, използвайте тънка шпатула и смесвайте бързо и внимателно. Ще загубите много въздух, но полученото тесто ще бъде идеално.

лавандулови френски макарони

8. Натиснете и изчакайте

След като се налее сместа, докоснете формата за печене рязко върху работния плот, за да отстраните всички въздушни мехурчета и да помогнете на сместа да се утаи. Оставете макароните да изсъхнат преди готвене - 20 до 30 минути е най-добре. Повърхността им ще изсъхне и ще стане гладка.

9. Освободете парата

По средата на готвенето отворете вратата на фурната и изчакайте, за да се освободи от всяка пара. Затворете вратата и завършете готвенето.

10. Изчакайте, докато се изстудят

Веднъж приготвени, оставете макароните да изстинат напълно. НЕ се изкушавайте да махнете макароните, докато не изстинат, ще се разстроите, ако го направите.

11. Сложете ги в хладилника преди да ги ядете

Сложете пълнежа на плоската страна на един макарон, поставете другия отгоре и леко завъртете, за да разнесете крема. След като макароните са готови и вие мислите да ги опитате, просто спрете. Те се съхраняват най-добре в кутия в хладилника за една нощ. Крайният резултат е по-силен и по-ароматен макарон. Трудно е... но работи!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати