Десерт с шоколад и тиква за зимно настроение

Десерт с шоколад и тиква за зимно настроение

Обичате шоколад, нали? През зимните месеци комбинацията от шоколад и тиква е една от най-предпочитаните сред повечето хора.

Внесете празнично настроение в дома си с приготвянето на невероятния десерт, който сме ви подготвили, а именно чийзкейк с шоколад и тиква.

Той ще се услади както на малките, така и на големите членове на вашето семейство.

Зарадвайте близките и приятелите си по време на коледните и новогодишни празници с този вкусен сладкиш. Всички те ще останат очаровани!

Чийзкейк с шоколад и тиква

Необходими продукти за крема:

- 680 г крема сирене;

- 1/2 чаша захар;

- 1 ч. л. екстракт от ванилия;

- 3/4 чаша тиквено пюре;

- 2 ч.л. подправка за тиквен пай;

- 3 яйца;

За блата:

- 150 г натрошени бисквити;

- 5 с. л. разтопено масло;

За шоколадовия ганаш:

- 60 мл течна сметана;

- 130 г шоколадов чипс;

Начин на приготвяне:

Десерт с шоколад и тиква за зимно настроение

1. Загрейте фурната до 180°C. Натрошете бисквитите в блендер, докато станат много фини. Смесете ги с разтопеното масло и разбъркайте добре.

2. На дъното на форма за торта сложете хартия за печене. Изсипете натрошените бисквити във формата и ги разпределете равномерно с помощта на нещо плоско.

3. Сложете тавичката във фурната и печете за около 8-10 минути или до златисто. Оставете блата да се охлади до стайна температура, преди да добавите крема. Намалете фурната до 160°C.

4. В голяма купа смесете крема сиренето до гладкост. Добавете захарта и ванилията и разбъркайте отново. Прибавете тиквеното пюре, подправката за тиквен пай и отново разбъркайте. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате през цялото време до пълното им комбиниране.

5. Изсипете крема за чийзкейка върху блата от натрошени бисквити. Уверете се, че е изстинал хубаво, преди да го направите.

6. Поставете чийзкейка във фурната и печете на 160°C в продължение на 60 минути.

7. След като тиквеният чийзкейк стане готов, изключете фурната и оставете вратата леко отворена. Оставете чийзкейка да се охлади до стайна температура във фурната, преди да го извадите от формата за печене.

8. Когато чийзкейкът изстине го извадете от фурната. Оставете го в хладилник за поне 6 часа или за едно денонощие. На другия ден внимателно освободете чийзкейка от формата за печене.

9. Поставете шоколадовия чипс в купа, устойчива на топлина. В малка тенджерка на среден огън оставете течната сметана да заври. След това я изсипете върху шоколадовия чипс. Изчакайте 1-2 минути, докато шоколадът се разтопи, след това разбъркайте добре, за да се смесят. Оставете шоколада да изстине за 10 минути.

10. Изсипете готовия шоколадов ганаш върху чийзкейка и използвайте шпатула, за да го разнесете равномерно;

11. Ако искате ганашът да се стегне преди нарязването, поставете чийзкейка в хладилника за 10-20 минути.

12. Нарежете десерта с шоколад и тиква и сервирайте.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати