6 лесни стъпки към перфектното тяло

6 лесни стъпки към перфектното тяло
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Всеизвестен факт е, че ако искате през лятото да сте в перфектна форма, трябва да започнете още през зимата. Британската диетоложка Клеър Барнс предлага няколко основни стъпки, които да следвате, за да се справите с излишните килограми.

Здравословното хранене и движение трябва да станат ваши спътници още днес, ако искате да отслабнете. Следвайки тези основни и лесни стъпки, постепенно ще се сдобиете с мечтаното тяло за плажа, казва Клеър Барнс.

1. Поставете си цел

Доказано е, че когато човек има цел, към която да се стреми, е много по-отговорен и постига по-добри резултати, обяснява Барнс. Влизането във форма трябва да е напълно осъзнат избор. По пътя на отслабването се следват определени стъпки, затова е важно да бъдем много концентрирани и мотивирани.

Ако целта е да отслабнете до лятото, трябва да помислите каква ще бъде целта ви след това. За да бъдете още по-мотивирани, трябва да визуализирате целта си. Затова споделете с близки и приятели какво възнамерявате да направите. Представете си как постигате целта си.

6 лесни стъпки към перфектното тяло

2. Балансирайте нивата на кръвната захар

Редовното хранене през деня спомага за балансиране на нивата на кръвната захар. Между основните хранения (закуска, обяд и вечеря) може да хапвате леки здравословни закускихумус, зеленчукови пръчици, сушени плодове, ядки, микс от семена. Такива, например, са сложните въглехидрати – плодове, зеленчуци, пълнозърнести продукти. Те освобождават енергия по-бавно и осигуряват фибри, които засищат за по-дълго време.

Други компоненти, които може да включите в менюто си, са протеините и мазнините. Те също допринасят за поддържането на нивата на кръвната захар. Затова е много важно да присъстват във всяко хранене. Диетоложката Клеър Жарнс препоръчва във всяко хранене да включвате много зеленчуци.

3. Използвайте натурални продукти

За да се сдобиете с мечтаното тяло за лятото, трябва да ограничите преработените храни и рафинираните въглехидрати. Тоест, забравете за белия хляб, тортите, пастите, сладкишите и захарта (но не я замествайте с изкуствени подсладители). Диетоложката Барнс съветва да се откажете постепенно от нея. Заместете преработените храни с органични и натурални продукти, например със салата.

4. Приемайте хуск

6 лесни стъпки към перфектното тяло

Вероятно сте чували за този невероятен продукт. Той е богат на фибри и подобрява дейността на червата. Хускът спомага за отделянето на отпадъчните продукти, което го прави изключително подходящ за отслабването.

5. Преборете стреса

Какво е общото между стреса и мазнините по корема? Оказва се, че хората, които по-често са подложени на напрежение и стресови ситуации, са по-предразположени към напълняване в областта на корема. Увеличаването на мазнините в тази област, от своя страна, може да доведе до възпалителни заболявания. Затова трябва да намерите начин да се справите с напрегнатото ежедневие. Отделете си повече време за разходки, медитирайте или правете йога.

6. Движение, движение и пак движение

6 лесни стъпки към перфектното тяло

Отслабването върви ръка за ръка с физическата активност. За да изгорите мазнините, заложете на силови и кардио упражнения. Диетологът Клеър Барнс съветва да изберете онова, което ще ви достави най-голямо удоволствие – каране на велосипед, разходка, плуване.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати