gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Първа помощ, ако сте качили няколко килограма

Първа помощ, ако сте качили няколко килограма

Първа помощ, ако сте качили няколко килограма
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
Виж ››

След празниците и обилното хапване мнозина вече усещат, че са качили някой и друг килограм над нормалното си тегло. Не е нужно да изпадаме в паника от това. Добрата новина е, че бързо качените килограми обикновено бързо се свалят. Нужно е само за кратко да се придържаме към определен режим на хранене и движение, който успешно ще ни вкара в норма.

Чаят топи килограми

Известно е, че някои чайове рязко ускоряват метаболизма. Това е особено полезно след период на мързелуване и хапване на корем. Шампиони при ускоряването на обмяната на веществата са зеленият чай, джинджифиловият чай, мате, сладък корен и куркума. Напитките се приемат приятно топли – не чакайте да изстинат, тъй като ефектът няма да е достатъчно добър.

Пропуснете няколко вечери

Отслабване с няколко килограма

Опитайте да се откажете от последното за деня хапване в продължение на няколко дни. Така ще дадете възможност на организма си да изразходи повече калории от обикновено и по-бързо да изгори мазнините. Известно е, че късното хапване води до напълняване, както и приемът на въглехидрати вечер. Затова, ако не ви е възможно да се лишите напълно от вечеря, поне откажете консумацията на въглехидратни храни след 17-18 ч. Спазвайте този режим в продължение на седмица и бързо ще се отървете от няколкото килограма в излишък.

Опитайте фастинг

Фастинг или фаст дните са периоди с продължителност от 16 до 36 часа, през които не се приема нищо друго освен чай, вода и кафе. Това са своеобразни периоди на строг пост, които водят до много бързо и трайно отърваване от натрупаните няколко килограма. Тези дни са част от някои популярни съвременни диети, но могат да се правят и самостоятелно – без да се спазва друг хранителен режим. Добре е да се изпълняват в периодите на Пълнолуние или когато Луната е в първа и трета четвърт. В тези периоди по време на пълното гладуване настъпва по-ефективно освобождаване от токсините, което подпомага процеса на отслабване.

Движете се активно

Първа помощ, ако сте качили няколко килограма

Може да подпомогнете загубата на калории, като рязко усилите двигателната активност. В продължение на минимум седмица увеличете количеството на изминаваното за деня разстояние. Ходете пеша поне няколко часа дневно. В съчетание с горните съвети това ще доведе до скоростно отърваване от няколкото килограма в повече и до бързо връщане във форма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати