Съвети при приготвянето на яребици
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съвети при приготвянето на яребици

Съвети при приготвянето на яребици

приготвяне на яребици

Макар и да не са много популярни, с яребици можете да си приготвите изключително вкусни ястия. Ето няколко съвета как да стане това:

Ако яребицата е в замразен вид, тогава трябва преди да я приготвите да я размразите за 40-50 минути, за да може месото да се отпусне и да е по-лесно за обработка.

Относно перата, то те трябва да се махат заедно с кожата. Главата като правило не се маха, а се крие под крилото.

Яребицата може да се приготви вкусно по най-различни начини: тези птици се варят, пържат, задушават, като могат и да се панират със зеленчуци или да се приготвят на скара.

Филето може да се използва и за салати, като с него се прави много вкусна плънка за солените пайове. Супите с яребица се готвят по-рядко, като често се ползва само бульона, за да е по-вкусно ястието, а месото се ползва за други блюда.

Най-добре е да готвите яребиците до средно изпичане, като така месото ще остане сочно и леко розово. В идеалния си вариант е най-добре птицата да се задуши със зеленчуци например.

готвена яребица

В кулинарията са известни много различни начини за приготвяне на яребица. Така например, във френската кухня яребицата се гарнира с кестени или червени боровинки.

Хубаво е да се гарнира и със зеленчуци като например - целина, тиква, микс от зеленчуци, картофено пюре или други продукти по ваше желание.

На вашето внимание представяме една изпитана рецепта за приготвяне на яребица.

Пържена яребица с лук и гъби

Необходими продукти: една яребица, 150 г гъби, 2-3 глави лук, 2 с.л. масло, 2 с.л. топена сланина, 40 мл вино.

Разделете птицата на парчета, а след това я запържете в тиган. След като месото получи златист цвят, добавете гъбите и нарязания лук, които предварително да били запържени в маслото. Затворете ястието с капак и го оставете до готовност. След това прибавете бульона, виното и нагрейте яденето до кипене.

Както и сами виждате, приготвянето на яребици не е толкова сложно, ако знаете как правилно да подготвите птицата. Рецептите за готвенето на ястията с яребица са много различни и тук всичко зависи до вашите лични предпочитания.

Така например много вкусно се получава, ако е задушена в млечен сос. Сигурни сме, че ако приготвите птицата с нашите лесни съвети, ще се получат страхотни блюда, с които да удивите вашите близки и приятели.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати