Как да съхраняваме макаронени изделия, за да издържат по-дълго

Как да съхраняваме макаронени изделия, за да издържат по-дълго

Как правилно да съхранявате макаронените изделия у дома? Буквално всеки обича от време на време да приготвя вкусна паста за вечеря.

Тъй като макаронените изделия имат неутрален вкус, те могат да бъдат и прекрасна гарнитура към всеки вид месо, риба, морски дарове и дори зеленчуци. Вашето ястие, което включва този тип тестени изделия, никога няма да бъде с натрапчив вкус, особено ако добавите любими подправки и сосове.

Срок на годност на макароните:

Внимавайте, когато пазарувате - на всяка опаковка трябва да бъде отбелязан срокът на годност на макароните.

Ако има няколко маркировки на опаковката, по-добре да се въздържате и да избягвате подобни покупки. Най-качествената паста от твърда пшеница има срок на годност не повече от 12 месеца.

Макаронените изделия, към които са добавени допълнителни съставки, се съхраняват не повече от 6 месеца. Най-интересното е, че правилното съхранение на този тип продукти изисква същите да бъдат държани при определена температура.

Макаронените изделия без добавени яйца, мляко, извара или други продукти на млечна основа, се съхраняват най-добре при температура до 20ºС. А тестените изделия с подобен тип добавки се съхраняват при температура от 12-14ºС.

Как да съхраняваме макаронени изделия, за да издържат по-дълго

Срокът на годност на такива храни е до 160 дни. Макароните, които съдържат зелени органични добавки, обичайно имат срок на годност до 90 дни. 

Как да съхраняваме макароните?

Фабричната опаковка на пастата обикновено е херметична и няма опасност от влага. За всеки случай е по-добре да не я съхранявате на влажно място. Избягвайте и пряката слънчева светлина. Ако не се съхраняват правилно, макаронените изделия могат да се развалят.

След като ги отворите, препоръчваме ви да ги преместите в друг плик или кутия за съхранение. Тя може да бъде както стъклена, така и пластмасова. Все пак е по-добре да се съхраняват в стъклен съд.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати