Тези продукти съдържат живи бактерии

Тези продукти съдържат живи бактерии
Електронна везна тип кана-30%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електронна везна тип кана
46.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Полезните микроорганизми (живите бактерии) участват в преработката на храни, намаляват риска от растеж на патогенна флора, защитават организма от инфекции, вредни бактерии, дрожди и гъбички.

Те защитават организма от канцерогени, премахват токсините, предотвратяват развитието на дисбиоза (дисбактериоза) и като цяло спомагат за поддържане на нивото на имунната защита.

Предлагаме ви списък с продукти, съдържащи най-много пробиотици.

1. Киселото мляко

Киселото мляко съдържа живи бактерии

Доказано е от многобройни проучвания, че редовната консумация на кисело мляко има благоприятен ефект върху имунната система и храносмилането. Днес на пазара има голям избор от йогурт. Но не всички съдържат живи бактерии.

2. Туршия

Маринованите краставички и домати са отличен източник на здравословни пробиотични бактерии, които подобряват храносмилателното здраве. Намиращи се в разтвор на сол и вода, тези продукти използват собствени млечнокисели бактерии за кисела среда. Много е важно саламурата да не съдържа оцет - тя трябва да е натурална и да съдържа живи и полезни ензими, които насърчават растежа на полезните бактерии.

3. Зелени маслини

Тези продукти съдържат живи бактерии

Проучванията върху полезните свойства на маслините показват, че маслините са отличен източник на пробиотици. Това е ферментирал продукт, което означава, че е богат на лактобацили. Те са доста солени, така че ако и другата ви храна вече е достатъчно солена, бъдете внимателни.

4. Тъмен шоколад

Какаото на прах, основната съставка в шоколада, съдържа полифеноли и малко количество диетични фибри. Всички тези компоненти практически не се усвояват, но когато стигнат до дебелото черво, те се разцепват от полезните микроби, живеещи там. Диетичните влакна са ферментирали, а големите полифенолни полимери се метаболизират в по-малки и по-лесно абсорбирани молекули. Тези малки молекули имат противовъзпалително действие.

5. Кисело зеле

Тези продукти съдържат живи бактерии

Киселото зеле съдържа пробиотици Leukonostok, педиокок, както и лактобацили, които подобряват храносмилането. За разлика от изкуствените пробиотици, които често умират от стомашния сок, съдържащите се в зелето пробиотици се абсорбират в долната част на червата. В допълнение към пробиотиците, този продукт съдържа фибри, витамини С, В и К, натрий, желязо и други микроелементи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати