Месото от сьомга предотвратява стареенето на кожата

Сьомга предотвратява стареенето на кожата
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка
10.00 лв.
7.70 лв.
Виж ››

Консумацията на риба със своето вкусно и полезно месо ефективно предотвратява стареенето на кожата.

Учените са установили, че високите нива на омега-3 мастни киселини, които се съдържат в сьомгата, помагат за поддържането на младежки вид и остър ум.

Месото на рибата от семейство сьомга е с характерен червен (розов) цвят. Смята се, че това се дължи на диетата ѝ, която включва малки ракообразни, оцветени в червено с каротеноидни пигменти. Тези ѝ пигменти се прехвърлят от погълнатите ракообразни в рибното месо.

На някои места синтетично оцветяват месото на сьомгата чрез храната. Диетичната добавка кантаксантин се добавя към диетата на рибите сьомга, отглеждани в клетки на открито.

Сьомгата е отличен източник на омега-3 мастни киселини - само 100 г сьомга съдържа повече от тези мазнини, отколкото човек получава за няколко дни от обикновена храна.

Препоръчителна е консумацията на сьомга с цел подобряване на мозъчната дейност и зрението.

Мастните киселини също имат положителен ефект върху мозъчните клетки, помагайки да се предотврати развитието на проблеми с паметта и вниманието, причинени от възрастта или дегенеративно заболяване.

Месото от сьомга съдържа много полезни мазнини, но главно ненаситени мастни киселини, които имат благоприятен ефект върху мазнините в кръвта.

Богата на калий и фосфор, сьомгата съдържа още калций, магнезий, хлор, желязо, цинк, хром, флуор, молибден, никел, витамин В1, В2, С, Е, РР и А.

Сьомгата е много популярна сред кулинарните гастрономи по целия свят и е винаги модерна храна.

Известно е, че още през Средновековието сьомгата е била популярна по европейските, шотландските и австралийските брегове. Не напразно сьомгата е наричана кралицата на рибите. Тя има мазно и крехко месо без специфична миризма, счита се за рибен деликатес и се слави с отличен вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати