gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Преяждате на вечеря? Ето какво си причинявате

Преяждате на вечеря? Ето какво си причинявате

Преяждате на вечеря? Ето какво си причинявате
Бамбукова правоъгълна дъска с дръжка - 39.5см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова правоъгълна дъска с дръжка - 39.5см
22.00 лв.
Виж ››

Преяждането вреди не само на самочувствието ни, но и на здравето, като ефектите от него са ужасни. Особено вредно е да преяждате вечер, като това може да доведе до редица здравословни проблеми, като например безсъние, умора, световъртеж и други.

Какво си причинявате с преяждането на вечеря

Когато преядете вечер, това води до силно подуване на корема, като за да се намали този ефект, е важно да се храните бавно. Като цяло храната се смила доста по-бавно вечер, затова е и толкова важно най-обилното ви и засищащо ядене да е сутрин, което реално да ви зареди със сили и енергия.

Газовете са другият негативен ефект на вечерното преяждане, като причината за това е, че с храната вие поглъщате и доста въздух. За да се минимизира това, е важно отново да се храните по-бавно, като добре действа също така пиенето на вода и пробиотици или раздвижването.

Другият неприятен момент в преяждането е това, че след като сте преяли, се покачва температурата ви. В този случай можете просто да си легнете за 15-на минути или да си вземете един прохладен душ.

Преяждате на вечеря?

След преяждане вечер можете да имате също така проблеми със съня, като това води до разбалансиране на вашия жизнен цикъл и пречи на заспиването ви.

Ако сте си хапнали храна, която е богата на въглехидрати, тогава е твърде вероятно да се събудите през нощта, тъй като захарта ви ще се е повишила.

Вечерното преяждане може да е стане причината да се чувствате зле и да нямате никаква енергия. Ако все пак сте си хапнали повечко вечер, тогава е добре да изпиете един джинджифилов или ментов чай с малко лимон, като те действат добре и спомагат за ускоряването на метаболизма.

Световъртежът е другият негативен ефект, с който можете да се сблъскате, ако имате навика дапреяждате във вечерните часове на деня. Добре би било в този случай да се разходите малко или да направите леки йога упражнения. Преяждайки, вие ще усещате още по-силен и неконтролируем глад на следващият ден, а именно следствие на нарушените хормонални нива.

И не по-малък проблем е това, че ако редовно преяждате, то това води неминуемо до разширяване на стомаха, като така всеки път ще имате нуждата от по-големи порции. Както и сами разбирате, това ще стане причината за напълняването ви. Именно затова е важно да не преяждате, а да си хапвате в умерени порции, избирайки разнообразни и полезни продукти в менюто ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати