Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Никога не яжте тези храни с яйца! Вредно е!

Никога не яжте тези храни с яйца! Вредно е!

Никога не яжте тези храни с яйца! Вредно е!

Яйцата безспорно са сред най-полезните храни, които можем да консумираме по всяко време на деня. Те ни даряват с енергия и усещане за ситост.

Яйцата освен това са сочени за перфектната протеинова храна, поради което специалистите ги нареждат на челно място сред суперхраните.

Ето обаче с какво не е добре да комбинирате яйцата по време на консумацията им.

Яйца и майонеза

Категорично лоша комбинация. Всъщност не се препоръчва комбинирането на яйца с никакви по тежки сосове не само защото няма да можете да се възползвате от ценните вещества на яйцата, но и защото подобна комбинация може да доведе до стомашен дискомфорт и неразположение.

Яйца и картофи

Комбинация картофи и яйца

Тук отново опираме до стомашния дискомфорт и неразположение, които обикновено се свързват с усещане за тежест в стомаха. Това усещане така или иначе ще отмине, но остава фактът, че при комбинацията на картофи и яйца организмът ви автоматично ще започне да неутрализира богатството на калций и желязо, съдържащи се в яйцата.

Яйца и ориз

И оризът, и яйцата са считани за особено полезни храни. Когато ги консумирате заедно обаче, няма да можете да усвоите напълно витамините, които се съдържат в изобилие в ориза.

Яйца и риба

Комбинация риба и яйца

Ако държите да си хапнете панирана риба, не му мислете толкова много (оставаме настрана факта, че пържените и панираните храни са за отбягване)! Но не си позволявайте да консумирате мазна риба заедно със сварени яйца, например. Витамините, съдържащи се в яйцата, трудно биха се усвоили.

Яйца и млечни продукти

Ако поне малко сте се информирали относно въпросите, свързани със здравословното хранене, веднага бихте се досетили, че специалистите ни напомнят, че богатите на протеини продукти на трябва да бъдат консумирани заедно, което в случая се отнася за яйцата и всички млечни продукти.

Да, няма нищо кой знае колко страшно в това да "чукнете" едно яйце върху сиренето по шопски или върху любимото ви гювече. Но е добре да избягвате редовната консумация на сирене и яйца. Както и на сирене и мляко, което вероятно е по-ограничаващо.

Особено като се замислим, че тестото за повечето кексове и сладкиши, както и за палачинките, се приготвя от яйца и мляко. Оказва се, че това не е особено добра комбинация. Не че ще се случи нещо опасно, но организмът ви няма да успее правилно да усвои витамините и другите ценни хранителни вещества, съдържащи се в яйцата.

Вижте още кога и как да ядем яйца за максимална полза. Ако ли пък си търсите идеалната вкусна рецепта за обяд, разгледайте нашите предложения за здравословни яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest